Bovsteak er en betegnelse for en udskæring af forpartiet,
typisk fra gris. Hele boven kan bruges som bovsteak med
og uden svær. Udskæringen skal bestilles, da de ikke altid
findes i køledisken i supermarked.
Bovsteak kan tilberedes på mange måder, af særlig danske måder
kan nævnes: Grillet bovsteak enten marineret eller krydret med salt
og peber, stegt på panden eller i ovn, boven anvendes ofte til grisesylte.
Køkkenet kalder
Ingredienser:(5 – 6 pers)
1 skive fersk bovsteak med ben ca. 3 – 4 cm tyk
3 spsk. Olie
2 spsk. Kinesisk soja
1 tsk. salt
½ tsk. peber
2 dl. Bouillon eller vand
4 stk. kartofler, ret store
Snit bovskiven let i kanten (sværen) så danner den ikke
”skåle ”under stegningen
Pisk olie, soja, salt og peber sammen
Pensl bovskivens overflade med dressingen
Læg stegen på en rist i bradepanden
Sæt bradepanden i ovnen ved god varme, 200 gr
Lad bovskiven stege i 30 min
Vend den og pensl overfladen
Lad den stege yderlige ca. 30 min.
Pensl stegen hver ½ time, stegetid i alt ca. 1½ – 2 timer
Tag stegen ud af ovnen og lad den trække i ca. 10 – 15 min.
Kog bradepanden af med lidt bouillon
Skær bovstegen i skrå, ret tykke skiver
Anret dem på et varmt fad
Byd skysovsen til sammen med bagte kartofler eller
Hasselback kartofler:
Skrab eller skræl kartoflerne
Stik en kødnål igennem kartoflen ca. 1 cm. Fra den ene side
Skær kartoflen i skiver ned til du rammer kødnålen
ca. 3 – 4 mm tykke. Læg dem i et ildfast fad, med en stribe
smør/flydende fedtstof, salt og peber
Bag i ovnen på 200 gr. ca. 1 time
Skær tomaterne i halve og vend dem på en meget varm grill
eller grillpande 5 – 10 min
Hasselback kartofler, stegte tomater og grøn salat
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Bov-Steak Amerikansk med hasselback
kartofler, stegt tomat, skysauce og grønsalat, Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar