Tyndstegsfilet er udskæringen på det stykke kød der ligger imellem oksens hoved
(højreb) og ned mod halepartiet (tyksteg). Tyndstegen skæres af den samme muskel
som højreb blot af kødet bag ved ribbenene. Lige under tyndstegen sidder den
populære mørbrad, men tyndstegen smager af mere og er lidt billigere
Køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
4 stk. tyndstegsfilét ca. 150g pr. stk
1 spsk. Olie
1 tsk. smør
Salat af grøntsager, kartofler og krydderurter:
1 bundt persille
1 bundt Løvstikke
1 stk. Blomkål, i buketter, blancheret
100g bønner, blancheret
400g Kartofler, kogte
1 tsk. korianderfrø, stødte
2 tsk. salt
1 tsk. olie
1 stk. skalotteløg, stort
1 fed hvidløg
2 tsk. olivenolie
1 tsk. smør
1 tsk. balsamicoeddike, hvid
salt og peber
Start med at skylle persille og løvstikke og dup det tørt
tag 1/3 af persillen fra og læg til side
Hak løvstikke og resten af persillen
blancher blomkåls buketter og bønner skåret i mindre stykker med kogende vand
i ca. 1-2 min. hæld dem i koldt vand med det samme.
Skræl kartoflerne og skær dem i tern eller halver dem
skyl dem i koldt vand indtil vandet er helt klart
læg kartoflerne i kogende vand, kog dem i 5 – 6 min.
sammen med den uhakkede persille, koriander, salt og
1 tsk. olie. De skal kun lige være møre.
Fjern persillen og hæld al vandet, på nær ca. 1 dl. Fra
kartoflerne, hak skalotteløg og hvidløg meget fint
varm 2 tsk. olie i en gryde ved middel varme
sauter skalotteløg, hvidløg, vend smørret i og
vend det hele sammen med kartofler, og kogevand.
Vend forsigtigt de blancherede grøntsager, de
hakkede krydderurter og balsamico i, smag til
med salt og peber. Hold kartoffelsalaten lun.
Dup kødet tørt med køkkenrulle
krydr med salt og peber
varm olie og smør op ved god varme på en stor
stegepande/grill-pande. Læg bøfferne på, når fedtstoffet
har bruset af. Brun kødet 1 min. på hver side
skru ned til middel varme og steg til saften
kommer op på overfladen
Vend og steg på den anden side til saften kommer op
stegetid i alt 4 – 6 min.
klar til servering.
Dagens tallerken, Bøffer af tyndstegsfilét med lun salat af kartofler, og krydderuter
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar