• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Brunede kartofler i Airfryer

30. december 2022 by John Frøslev Skriv kommentar

En hurtig og nem måde at lave brunede kartofler på, og som alle kan lave
Uden at komme i karambolage med smeltet sukker som brænder på, her
passer det sig selv og der skal kun røres i skålen et par gange undervejs
kan også laves i alm. ovn som så skal forvarmes først til 180 gr.
køkkenet kalder.

Ingredienser: (2 – 3 pers.)
450g kartofler i glas eller små pillede kartofler
85g brun farin
2 spsk. sukker
40g smør
1 dl. Piskefløde eller vand

Start med at hælde kartoflerne ud af glasset, hvis du bruger glaskartofler, og

skyl dem godt i koldt vand, lad dem dryppe godt af i en sigte.

Eller kog små kartofler all dente og pil dem, lad dem køle helt af, skyl dem i
koldt vand, og lad dem dryppe god af, før du kommer dem i skålen

bland farin og sukker i en lille skål

Tag en skål/fad som kan gå i Airfryeren / ovn og kom kartoflerne i skålen
fordel farin/sukker over kartoflerne

skær smørret ud i små stykker og fordel dem over kartoflerne.

Sæt fade med kartoflerne i Airfryeren og tilbered ved 180gr i 10 min.

derefter røres i skålen med kartoflerne, så de vendes godt rundt og
får yderlige 5 min. er karamellen blevet lidt stiv nu, så tilsættes først

½ dl. Piskefløde/vand og steger/koger yderlige i 5 min.

Nu burde de være klar til servering, er det ikke tilfældet og karamelmassen

er lidt tyk, så giv det den sidste ½ dl. piskefløde/vand og rør rundt og giv den
5 min. yderlige. Dobbelt opskriften op til de antal personer i er.
klar til servering.

Dagens tallerken, Grønlangkål med hamburgryg og brunede kartofler
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Tilbehør

Previous Post: « Krydret kartoffelsuppe med bacon og pølser
Next Post: Bøffer af tyndstegsfilét med lun salat af kartofler, og krydderurter »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme