Med lækre bund af blomkåls-ris, et godt alternativ til den almindelige
pizzabund. Prøv at skifte kødet ud med fersk eller røget laks, så er det
lige før det bliver en dekalitesse.
Køkkenet kalder
Ingredienser:(2 – 3 pers.)
500g blomkål, ris
100g revet ost, Parmesan
1 tsk. oregano
2 spsk. Mandelmel/tipo 00
2 stk. æg
Salt og peber
Opvarm ovnen til 225gr. varmluft
Riv blomkålen til blomkålsris på rivejernet i foodprocessoren
Kom blomkålsrisene i en skål og overhæld dem med kogende vand
I ca. 1 – 2 min. hæld dem over i en si og dræn vandet fra
Kom blomkålsrisene over i et rent viskestykke, knug væden fra
Bliv ved til det er helt tørt
Riv parmesanosten
Hæld de tørre blomkålsris i en skål og bland med revet parmesan
Oregano, mandelmel og æg, rør sammen til en fast dej
Læg et stykke bagepapir på bagepladen
Hæld dejen ud herpå, læg et andet stykke bagepapir ovenpå
Rul dejen flad med kagerullen ovenpå det øverste bagepapir
Fordel dejen så godt ud i kanterne som muligt
Fjern forsigtigt det øverste lag bagepapir
Forbag dejen i den forvarmede ovn i ca. 12 min.
Til den er gylden både i midten og kanterne
Tag den ud og køl af
Løft forsigtigt de afkølede blomkålsbund fra bagepapiret ved
hjælp af en spatel
Så undgår du, at den klistrer fast i bagepapiret
Bunden skal ikke flyttes, bare lige lettes fra papiret
Fordel dit ønskede fyld på pizzaen (tomatsauce, revet ost,
og kød/grønt)
(150g Quark krydret med salt og peber, røres lind med lidt
fløde og smøres på bunden,
2 løg i tynde skiver ca. 150g som bliver vendt på panden i lidt smør,
skal afkøles inden de bruges, fordeles over quark blandingen, bacon tern
ca. 120g drysses direkte på pizzaen)
Bag igen i ovnen i 5 – 7 min. til osten er smeltet
Lad pizzaen afkøle, inden serveringen.
Det er tid til servering
Dagens pizza, Blomkåls-Pizza med tomat og løg, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar