Cremet kartoffel blomkålssuppe, – super nem at lave, og så smager den bare
helt vidunderligt. Den tager ingen tid at lave, den er budget venlig, den ligger
til den gode side på kalorieskalaen, – og så smager den bare hamrende godt.
Jeg er jo ellers ret glad for fløde, men for at holde os på den rigtige side af
kalorieskalaen bruger jeg denne gang minimælk rørt op med 3 spsk. maizena –
og som giver et cremede resultat. Så brug det du føler for, – piske eller minimælk
med maizena, begge formidable i denne suppe.
(bruges der fløde, skal der ikke bruges maizena)
Køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
400g melede kartofler
1 stk. blomkålshoved ca. 550g
200g broccoli
1 liter grøntsagsbouillon
2 dl. Minimælk eller fløde
3 spsk. maizena
Vegeta(salt) og peber efter smag
1 spsk. citronsaft
1 tsk. citronskal revet
Mandeldrys:
50g mandler
1 dl. Revet parmasan ca. 50g
fuldkorns flüte
Start med at pille hvidløg, og skær dem i tynde skiver
steg dem let i olie på en pande
skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker
rens blomkålen og skær eller bræk den i buketter,
det samme med broccoli, brug gerne også stokken og skær
den i mindre stykker.
Kom kartofler, blomkål, broccoli i en gryde, tilsæt 1 liter vand
og 2 stk. grønsags bouillon terninger, kog under låg, til
kartoflerne er møre 10 – 15 min.
Rist mandlerne på en tør pande
lad dem køle lidt af og hak dem groft
bland dem med parmesan ost.
Blend suppen glat i en blender eller med stavblenderen.
hæld suppen i gryden og tilsæt fløde eller evt.
minimælk og maizena
spæd evt. op med mere vand, varm suppen godt igennem
smag til med citronsaft, citronskal, vegeta og peber
server med mandeldrys og brød
Dagens tallerken, Blomkål/kartoffelsuppe med ristede mandler/parmesan og kuvertbrød
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar