Blinis Demidoff med cremefraiche, rødløg og kaviar er
traditionelle russiske blini, lavet med gærdej, som hæver
og derefter fortyndes med koldt eller varmt vand/mælk.
Opskriften stammer fra Karen Blixen’s “Barbettes gæstebud”
Køkkenet kalder
Ingredienser: (6 pers.)
6 spsk. rødløg, fint hakket
2 dl. creme fraiche 38%
100g kaviar
Boghvedeblinis:
180g hvedemel
60g boghvedemel
2 stk. æg, delte
1 tsk. salt
50g gær
2 dl. mælk
2 dl. creme fraiche 18%
2 spsk. raspolie
smør til stegning
Start med at dele æg i blomme og hvide
varm mælken op til 37 grader
opløs gæren i den lune mælk
rør alle ingredienser samme i en skål, på nær æg og hvider,
til en glat dej
Lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 1 time
Rør æggeblommerne i dejen
Pisk hviderne stive og vend dem i dejen
Steg blinis dejen på en blinispande i smør, gyldne på begge sider
Server de lune blinis med cremefraiche, rødløg og kaviar
(kan fryses)
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Blinis Demidoff med rødløg, creme fraiche
og kaviar, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar