En god gammel klassiker, med masser af smag og minder
fra en svundne tid, hvor farmor stod ved gryderne.
Nu går vi i køkkenet
Ingredienser:(2 pers.)
4 – 6 skiver okseinderlår eller klump ca. a’ 75 g
1 tsk. salt, groft
½ tsk. peber
4 – 6 strimler røget spæk eller fersk
1 bundt persille
25 g smør
½ løg, finthakket
½ løg i både
2 – 4 stk. laurbærblade
½ liter mælk eller vand
1 – 2 spsk. Ribsgele
Lidt soya
Maizena til jævning af sovsen
Start med at banke kødskiverne let, imellem to stykker plast (frysepose)
Krydr dem med salt, peber og det finthakket løg
Et stykke røget spæk og lidt persille lægges over
Kødet rulle stramt sammen om spæk og persille
Ombindes med sejlgarn
Brunes i fedtstoffet på alle sider
Kogende mælk eller vand med soya tilsættes nu,
sammen med laurbærblade og løgbåde
Og alt småsteger i ca. 1 time, prøv om kødet er mørt
Fuglene tages op og snoren fjernes, lægges i et serveringsfad
Skyen jævnes med maizena
Smages til med salt, peber og ribsgele
Sovsen hældes over fuglene
Serveres med kogte kartofler og mormorsalat.
Klar til servering.
Dagens tallerken. Benløse fugle med kartofler, brun sovs og
mormorsalat. Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar