En god gammel dansk klassiker er bankekød med kartoffelmos.
Bankekød, skiver af skært oksekød, inder eller yderlår, tykkam,
der brunes og steges i gryde sammen med laurbærblade,
peberkorn og løg.
I denne version bruger vi trykkogeren og laver retten på 30 minutter.
Kan også tilberedes i alm. Gryde med en længere stegetid.
Før stegningen bankes kødskiverne let.
Bankekød serveres traditionelt med kartoffelmos.
Køkkenet kalder
Ingredienser:(3 – 4 pers.)
500 g oksekød, tykkam
½ dl. Mel
Salt og peber
40 g Smør/olie
1 stk. løg, hakket
3 dl. Okse bouillon
3 stk. laurbærblade
5 stk. peberkorn, hele
Evt. kulør
Start med at skære kødet i skiver
Bank dem flade med kødhammeren imellem to stykker plast
Vend dem i mel blandet med salt og peber
Varm lidt af fedtstoffet op i gryden/trykkogeren
Brun kødskiverne, et par stykker ad gangen
Tag dem op af gryden/trykkogeren
Tilsæt det resterende fedtstof
Brun de hakkede løg let
Læg de brunede kødskiver tilbage i gryden/trykkogeren over løgene
Tilsæt okse bouillon, så det netop dækker kødet
Tilsæt laurbærblade og peberkorn
Lad kødet simrer under låg til det er mørt Ca. 1½ times tid i gryden,
prøv dig frem om kødet er mørt
30 minutter i trykkogeren.
Smag sovsen til evt. med mere salt og tilsæt kulør
Serveres med kartoffelmos og syltede rødbeder
Tid til servering.
Dagens tallerken, Bankekød med kartoffelmos og rødbeder,
velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar