En sæson bestemt dessert er denne med rabarber, hyldeblomst
og jordbær desserten man vender tilbage til år efter år, nem og hurtig,
og så smager den altså bare godt
Køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
300g rabarberstilke
1 stk. vaniljestang
120g sukker
2 spsk. vand
Rens rabarberne og snit dem i stykker på ca. 2 cm.
læg dem i et ildfast fad
Skrab kornene ud af vaniljestangen
del kornene med lidt sukker, ved at mase vaniljekornene med sukker
Drys blandingen over rabarberne og resten af sukkeret
Tilsæt lidt vand til rabarberne
læg låg på fadet eller lav et låg af stanniol
Bag rabarberne i ovnen ved 125 gr. i ca. 1 time
tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.
Bagte rabarber med hyldeblomstflødeskum:
1 portion bagte rabarber
8 – 10 stk. marcipanmakroner
8 – 10 stk. jordbær
2 dl. piskefløde
1 – 2 spsk. hyldeblomstsaft
evt. sukker
Pynt:
citronmelisse
Knus markronerne og læg dem i bunden af 4 portionsglas
Hæld noget af væden fra rabarberne over makronerne
Skyld og skær jordbærrene i tynde skiver
Læg jordbær og rabarber i glassene
Pisk fløden stiv med hyldeblomstsaft og sukker efter smag
Fordel det i glassene og pynt med grønt (citronmelisse)
Så er det tid til servering
Dagens dessert, Bagte rabarber med jordbær og hyldeblomstfløde
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar