Laks tilberedt i ovn, giver en saftig laks serveret med grønlangkål,
små aspargeskartofler og citronskal.
Grønlangkål forbinder man oftest med skinke eller medisterpølse,
men kan også serveres til laks, en vidunderlig let ret med få kalorier.
Køkkenet kalder.
Ingredienser: (2 pers.)
2 stk. laks med skind a’ 150g
40g mandler, groft hakkede
1 spsk. Rapsolie
200g aspargeskartofler, små
300g grønkål, frost
3 – 4 dl. Minimælk
20g smør
2 – 3 spsk hvedemel
½ tsk. Perfect sød
¼ tsk. tørrede chiliflager, stødte
Lidt salt, peber
Start med at skrubbe kartoflerne og tør dem
Halver kartoflerne og vend dem i rapsolie, persille og salt
Læg kartoflerne i et ovnfast fad med bagepapir, og bag dem
ca. 25 min. ved 200gr.
Drys laksen med salt og peber efter smag
Læg laksestykkerne i et ovnfast fad med bagepapir
Hak mandlerne groft, og drys dem over fisken,
bag laksen i 15 – 20 min. ved 200gr, alt efter laksens tykkelse
Med skindsiden nedad, er skindet ikke sprødt efter bagningen,
fjernes det inden serveringen
Kom mælk og grønkål i en lille gryde og varm op
Rør en smørbolle af smør, og hvedemel
Tilsæt chiliflager til grønkålen sammen med ½ tsk. perfect sød
Jævn grønkålen med smørbollen lidt ad gangen til ønskede konsistens
Smag til med salt, peber og perfect sød
Server laksen på en bund af grønlangkål og med bagte kartofler
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Grønlangkål, bagt laks med mandler og ovn kartofler
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar