Avgolemono er en klassisk græsk suppe, der er kendt for sin
cremede konsistens og forfriskende citronsmag. Denne suppe
er lavet med en base af kyllingebouillon, æggeblommer og citronsaft,
der kombineres for at skabe en fyldig og smagfuld suppe. Prøv denne
autentiske græske klassiker.
køkkenet kalder
Ingredienser: (3-4 pers.)
1 stk. kylling ca. 1350g
2 liter vand
2 stk. løg, delt på langs i både
2 stk. bladselleristilke, snittet fint
3 stk. laurbærblade
2 stk. gulerødder, snittet i skiver
2 kviste frisk timian
10 stk. sorte peberkorn
1½ tsk. Oregano, tørret
salt
1 dl. Langkornede ris
3 stk. æg
2 stk. citroner
salt og peber
Start med at koge kyllingen i vand sammen med de
delte løg, snittede bladselleristilke, skivede gulerødder
og salt i ca. 1 time, eller til kyllingen er gennem kogt og
mør.
Pil kødet af kyllingen og skær det i mundrette stykker
si suppen og hæld den tilbage i gryden
kom risene i. lad suppen koge et kvarter, eller til risene
er møre.
kom kyllingestykkerne i suppen
pisk æggene sammen med saften fra citronerne
hæld 3 dl. Af suppen over i æggeblandingen blandingen
mens der piskes. Hæld tilbage i gryden og varm suppen op i
nærheden af kogepunktet mens der røres, suppen må
ikke koge, så skiller den. Smag til med salt og peber
klar til servering med et godt stykke brød til.
Dagens tallerken, Avgolemono græsk kyllingesuppe med citron og flüte
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar