Nu bager vi på amerikansk, klassiske kuvertbrød af en ganske almindelig
gærdej der indeholder smør.
Smørret tilfører både smag og en herlig fugtighed til krummen.
Her har jeg anvendt fuldkornshvedemel og ølandshvedemel.
Yderligere har jeg halveret opskriften
(så har jeg mulighed for at bage igen, inden så længe)
Det blev der 8 stk. ud af.
Vi går til den.
Ingredienser: ( 16 stk.)
50g smør
3 dl. mælk
100g skyr
25g gær
1½ tsk. sukker
1½ tsk. salt
160g fuldkornshvedemel
340g Ølandshvedemel
Pensling:
Sammenpisket æg
Pynt:
Nigellafrø eller groft salt
60 – 70g pr. bolle
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken
hæld blandingen i en skål og tilsæt skyr
Rør gæren ud heri
Tilsæt de øvrige ingredienser
slå dejen godt sammen med en grydeske
Dæk skålen med et viskestykke
Sættes til hævning et lunt sted i 1½ time
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem
Tilsæt evt. lidt mere mel
del dejen i ca. 16 – 18 stk.
tril dem til minibrød – så de ligner citroner
Læg kuvertbrødene på plader med bagepapir
lad brødene efterhæve tildækket i ca. 15 min.
Pensl med æg og drys med Nigellafrø eller salt
Bag midt i ovnen på 250 gr. i 9 min.
Køles af på bageristen
Dagens bidrag til fryseren: Amerikanske kuvertbrød,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar