En klassiker i nye klæder. Den nemme, svampede æblekage
toppes med sprødt perlesukker smagt til med gurkemeje og
Calvados.
køkkenet kalder
Ingredienser: (8-10 stykker)
135g sukker
2 stk. æg
3 spsk. mælk
125g smør, blødt
150g hvedemel
1 tsk. bagepulver
80g perlesukker
½ spsk. gurkemeje
1 tsk. calvados (kan undlades)
5-6 stk. små røde æbler
50g pekannødder
50g smør, koldt
1 tsk. kanel, stødt
lidt rasp til formen
Start med at tænde for ovnen på 175gr.
smør en springform ca. ø 24 cm. i diameter
og drys med rasp.
Pisk blødt smør og sukker luftigt med håndmikser
tilsæt æggene, et ad gangen.
I en skål, tilsæt mel og bagepulver, bland mel og
bagepulver og sigt det i æggemassen tilsæt mælk,
og bland det godt
kom dejen ud i formen,
kom perlesukkeret i en lille plastpose, og tilsæt gurkemeje
og evt. calvados, gnid gurkemejen ind i sukkeret,
så det farves gult.
Fjern kernehuset på æblerne, og skær dem i både
tryk æble-bådene ned i dejen.
hak pekannødderne groft, og drys dem over, høvl
det kolde smør over kagen med en ostehøvl, så det
dækker hele kagen. Drys med kanel og perlesukker.
Bag kagen i den nederste del af ovnen, ca. 25 min.
prik med en strikkepind for at mærke om kagen er
færdig, der må ikke følge dej med på pinden.
lad kagen stå et øjeblik på en bagerist
tag formen af kagen og lad den køle af på en
bagerist, klar til servering.
Dagens kage, Æblekage med pekannødder, perlesukker og gurkemeje
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar