• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Aase’s æblekage

18. november 2014 by John Frøslev Skriv kommentar

Lidt til den søde tand, i dag åbner vi bageriet og fremstiller
Aases æblekage, ikke en traditionel æblekage, men alligevel
en hyldest til verdens bedste madæble ”belle de boskoop”,

en lækker blød svampede æblekage, serveret med en klat
cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis, smagsløgene bliver
pirret til det yderste og skriger efter mere 😉

Vi må i gang.

Ingredienser:(12 stk)  
125 g sukker
125 g smør
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
2 æg
½ dl mælk
2 -3 æbler
sukker til at drysse over kagen (perlesukker) kanel også til et drys

Vi starter med at røre smør og sukker let og luftigt. Pisk æggene let.
Bland bagepulver, vaniljesukker og mel, rør det i smørret skiftevis
med de piskede æg og mælken.

Kom dejen i en springform ca 22 cm i diameter. Skræl æblerne,
fjern kernehuset og skær æblerne i både.

Stik æblebådene ned i dejen til din æblekage og drys
med sukker og kanel.

Bag æblekagen midt i ovnen ved 180 gr i 20 – 30 min.
Prøv med en strikkepind, om din æblekage er gennembagt.
Lad æblekagen køle lidt af på en rist og server den nybagt
med flødeskum eller cremefraiche.

Du har nu fremstillet en æblekage på ingen verdens tid og
som har en fantastisk smag efter mere.

Dagens tallerken, Aases æblekage med flødeskum,
Velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk Tags: Aases æblekage

Previous Post: « Oksekødssuppe gammeldaws
Next Post: Kylling i paprikasauce »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme