Lidt til den søde tand, i dag åbner vi bageriet og fremstiller
Aases æblekage, ikke en traditionel æblekage, men alligevel
en hyldest til verdens bedste madæble ”belle de boskoop”,
en lækker blød svampede æblekage, serveret med en klat
cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis, smagsløgene bliver
pirret til det yderste og skriger efter mere 😉
Vi må i gang.
Ingredienser:(12 stk)
125 g sukker
125 g smør
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
2 æg
½ dl mælk
2 -3 æbler
sukker til at drysse over kagen (perlesukker) kanel også til et drys
Vi starter med at røre smør og sukker let og luftigt. Pisk æggene let.
Bland bagepulver, vaniljesukker og mel, rør det i smørret skiftevis
med de piskede æg og mælken.
Kom dejen i en springform ca 22 cm i diameter. Skræl æblerne,
fjern kernehuset og skær æblerne i både.
Stik æblebådene ned i dejen til din æblekage og drys
med sukker og kanel.
Bag æblekagen midt i ovnen ved 180 gr i 20 – 30 min.
Prøv med en strikkepind, om din æblekage er gennembagt.
Lad æblekagen køle lidt af på en rist og server den nybagt
med flødeskum eller cremefraiche.
Du har nu fremstillet en æblekage på ingen verdens tid og
som har en fantastisk smag efter mere.
Dagens tallerken, Aases æblekage med flødeskum,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar