Ikke noget julefrokostbord uden en lun leverpostej med ristede
champignon og bacon, måske en lille rødbede til, så er lykken gjort.
Vi laver verdens bedste leverpostej i dag.
Ingredienser.: ( 9 bakker a’ 400 g)
1 kg svinelever
500 g spæk
100 g smør
150 g mel
1 l mælk
2½ dl piskefløde
4 æg
1 stort løg, revet eller hakket sammen med lever og spæk
6 stk ansjosfile/benfri sild
3 tsk ansjos sovs
1 tsk allehånde, stødt
1 tsk nellike, stødt
2 tsk salvie, tørret
3 tsk salt
4 tsk sort peber, friskkværnet
Start med at køre lever, spæk, løg og ansjosfiler gennem kødhakkeren,
1 – 2 gange, alt efter hvor grov man ønsker sin leverpostej.
Tag en stor gryde og smelt smørret ved god varme.
Tilsæt melet og lad det ”brænde af” et par minutter under omrøring.
Kom nu mælk i gryden lidt af gangen, og pisk det glat for hver gang du
kommer mælk i opbagningen, hold lidt af mælken tilbage til du har
kommet fløden i.
Kom fløden i opbagningen, det skal ende med en god tyk opbagning,
er den blevet for tyk, så kom lidt mere mælk i.
Træk gryden fra varmen, kom æg i, et af gangen og rør det ud i opbagningen.
Tilsæt krydderierne, rør det godt sammen
Kom nu det hakkede lever, spæk og løg i opbagningen og rør
det godt sammen.
Levermassen er nu klar til at komme i forme, kan derefter bages i
vandbad i ovnen 200 gr i ca 1 time, eller de kan komme i fryseren og
tages direkte fra fryseren og i vandbad en time og 10 minutter i ovnen
200 gr, når de skal bruges.
Det blev så til 9 stk leverpostejer,
så leverpostejen til julefrokosten er i hus.
Dagens tallerken, Leverpostej på hjemmebagt rugbrød med agurkesalat,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Anonym
Uhm – den glæder jeg mig til til julefrokosten 🙂 Knus Pia
admin
Jamen vi glæder os også, der vil jo også altid være andre spændende hjemmelavet retter til julefrokosten, vi ses
kh Fra
Anonym
Min søn er 50 år, og han har aldrig spist andre leverpostejer end mine (han handler i min fryser!). Jeg bruger nogenlunde samme opskrift som din, kun tilsætter jeg 350 g hakket skinkekød, for så har leverpostejen altid den samme konsistens. Da vi ikke spiser ost, spiser vi leverpostej med masser af agurk/rød peberfrugt om morgenen, så krydringen er neutral og kun med salt, peber og sukker. Ved en forglemmelse fik jeg engang ikke smurt formene – og godt for det – det er nemlig slet ikke nødvendigt! "Om du så kommer på plejehjem, så skal jeg sørge for, at du ALDRIG kommer til at spise Stryhns, kun din egen", har min søn lovet mig!
Elsebeth
admin
Hej Elsebeth,
det er jo godt, at din søn elsker din leverpostej, det lyder spændende med skinkekød i postejen. Jeg har lige ændret lidt på opskriften og tilsat 250 g kyllingelever, det giver en helt fantastisk smag. Det er jo Danmarks national pålæg.
mange hilsner
John