Den nemmeste Japanske nudelret nogensinde Yaki Udon, er navnet på nudlerne som
er en del tykkere end dem du normalt ser i supermarkedet. Du vil helt sikkert elske
denne Japanske nudelret. Yaki udon er en nem japansk wok-stegt udon nudel
opskrift med en velsmagende yaki udon nudelsauce og kød efter eget valg.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (2 pers.)
Nudelsauce:
2 spsk. mørk soyasovs
2 spsk. østerssauce
1 spsk. mirin
2 spsk shirodashi eller Hoisin sauce
1 spsk. riseddike
2 spsk. palmesukker
Stegte nudler Yaki Udon Stir Fry:
200g udon nudler
1 håndfuld risstråsvampe eller andre svampe
1 stk. løg skåret i grove skiver
1 håndfuld sukkerærter
3 stk. forårsløg
250g kyllingbryst eller andet kød f.eks. koteletter
Salt efter smag
hvid peber
1 knvp. MSG
1 fed hvidløg, finthakket
Chiliolie til topping (valgfrit)
Bonito flager til topping
Ristede sesamfrø til topping
Tyndt skåret forårsløg til topping.
Start med nudelsaucen, hak palmesukkeret fint i en lille skål
tilsæt resten af ingredienserne og rør til sukkeret er opløst
Stegte nudler:
I en gryde med kogt let saltede vand, koger du nudlerne i ca. 3 min.
Hæld vande fra og skyld dem under koldt vand, indtil de er afkølet.
Vend dem i et par teskefulde sesamolie, så de ikke klistrer sammen
Sæt til side.
Skær løg i grove skiver og snit sukkerærterne i grove stykker,
snit sukkerærter i fine skiver og hak hvidløg finthakket.
Varm din wok op med olie, til den er varm, tilsæt kyllingekødet og
Svits det indtil kødet bliver gyldent brunt, giv det så et minut mere
Tag kødet op fra varmen og sæt til side.
Tilsæt evt. lidt mere olie til wokken, når det er varmt tilsæt løg
og risstråsvampe, steg i ca. to min. ved høj varme, eller til de
Er bløde og mørkebrune
Tilsæt sukkerærter og forårsløg, steg i et min., så de stadig har
Lidt sprødhed, tilsæt kødet og nudlerne, smag til med salt, hvid
Peber og en knivspids msg.
Steg i ca. 2 min. tilsæt nudelsaucen og steg i et minut mere.
Når det er færdig, skruer du op for varmen og tilsætter hvidløget
Vend det forsigtigt sammen for at undgå at knække nudlerne, og
Server med det samme.
Pynt med bonitoflager, forårsløg, sesamfrø og chiliolie på toppen.
Klar til servering.
Dagens tallerken, Yaki Udon stegte nudler med kylling og kuvertbrød
Velbekomme
mange glade madhilsner
John
Skriv et svar