• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Kalvikål med kogte nye kartofler og evt. sennep

27. maj 2022 by John Frøslev 1 kommentar

Kalv i kål er inspireret af den norske nationalret lam i kål, da det næsten er
umuligt at købe lammebov, er den udskiftet med kalvekød og det bliver
retten ikke ringere af.
Køkkenet kalder.

Ingredienser: ( 3 – 4 pers.)
1 kg kalvecuvette
1 kg hvidkål, 1 hoved
1½ spsk. sort peberkorn
1 tsk. timian
4 stk. laurbærblade
½ tsk. salt
vand

Tilbehør:
kartofler

Start med at finde en stor gryde frem

skær kødet i store, grove stykker

halver hvidkålshovedet, skær det derefter i ca. 6 både

af hver halvdel, tag lidt af stokken med.
Læg nu kalvekød og kål lagvis i gryden

strø hele peberkorn og rigeligt salt på lagene

slut af med at hælde vand på, så det næsten dækker

sæt gryden over varmen og lad den simre i ca. 1 – 1½ time
kødet bør være meget mørt.
retten kan evt. jævnes med en smørbolle (halvt smør og halvt mel)

retten kan fryses.
det er tid til servering.

Dagens tallerken, Kalvikål med nye kartofler og evt. sennep
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Aften

Previous Post: « Yaki Udon stegte nudler med kylling
Next Post: Middag/frokosttærte med spidskål, spinat, hytteost, okonomisauce og Japansk mayo »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme