Thit Kho er en vietnamesisk ret, hvor man karamelliserer svinekød og simrer det
med fiskesauce og kokosvand (eller bare vand). Det giver det møreste kød, som
spises med ris og grønt.
køkkenet kalder
Ingredienser: (2 pers.)
300g Nakkefilét, flæsk i skiver kan også bruges
2 fed hvidløg, knuste
½ stk. løg, finthakket
2 spsk. olie
2 spsk. sukker eller palmesukker
½ dl. vand eller kokosmælk
4 spsk. fiskesauce
½ tsk. peber
1 spsk. sukker
olie til stegning
evt. lidt chili
Jasminris
Start med at skære kødet i strimler,
og derefter i mindre, mundrette stykker.
Bruges der flæsk i skiver, fjernes sværen først.
hak løg og hvidløg fint og bland kødstykkerne med løgene, sammen i en
skål og lad det trække i 5 min.
sæt en wok eller mellemstor gryde over mellemhøj varmen og tilsæt olie
fordel sukker eller palmesukker over olien, rør ikke i massen, mens den
karamelliseres. Når karamellen opnår en mørkebrun farve, tilsættes kødet.
rør kødet rundt så det bliver stegt jævnt. Tilsæt vand eller kokosmælk
fiskesauce, sukker, peber og evt. chili.
når det koger op, sættes der et låg på gryden, skru ned på lav varme
og lad det simre i 30 min. Smag til sidst efter med salt eller fiskesauce.
Retten serveres med jasminris og evt. en salat, agurkeskiver eller andet grønt.
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Thit Kho vietnamesisk hverdagsret med ris og salat
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar