De brasede kartofler steges sammen med bacontern og finthakket løg,
som giver en ekstra dimension til de i forvejen lækre sprøde kartofler
og en ny dimission til en god gammel ret fra Østrig.
køkkenet kalder
Ingredienser: (2 pers.)
2 stk. kalveinderlår ca. 1½ cm. tykkelse eller kalvefilet
100g kartoffelmel
100g fint rasp
200g grov pankorasp
3 stk. æg
½ dl. mælk
300g aspargeskartofler
smør, rigeligt til stegning af kartofler og ærter
2 skiver citron
50g kapers
2 liter fritureolie
100g Bacon, skåret i tern
1 stk. løg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
200g ærter, frost
¼ bdt. Kruspersille, finthakket
salt og peber
Start med at banke kødet let, så de får en mere ensformig tykkelse
vend kødet i kartoffelmel, derefter i pisket æg krydret med salt og
peber og dernæst i fint rasp, sæt schnitzlerne på køl i ca. ½ time
til paneringen har sat sig.
Dyp derefter igen kødet i æggeblandingen derefter i panko rasp,
sæt dem på køl til de skal friteres.
Kog kartoflerne møre i saltet vand, pil skrællen af og
skær dem i skiver.
Ved servering steges de gyldne i smør og smages til med
salt og peber.
Forvarm en gryde med olie til 175gr.
lav en ”dreng” bestående af en citronskive med kapers, benfri sild
og rigelige mængder revet peberrod
Smelt smørret og lad vallen falde til bunds. Sigt herefter den
klarede smør over i en gryde. Varm op og smag til med salt og peber
Steg wienerschnitzelen i den varme fritureolie i ca. 3 min.,
eller indtil de er gyldne.
Kom bacon på en pande med en klat smør, steg det af og kom de
hakkede løg i. derefter tilsættes ærterne, når ærterne er varme tilsættes
persille og der smage til med salt og peber
Anret ”drengen” oven på de stegte schnitzler og nyd dem med ærter
smørsauce og kartofler.
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Wienerschnitzel de lux med bacon og ”dreng”
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar