En klassisk Whisky-sauce er denne, nem og hurtig tilberedt, kan laves i
god tid, gerne dagen før, og skal så kun lige varmes op. Skiller ikke, som
med en béarnaise sauce, kan bruges til mange forskellige slags kød.
Så der er kun, at gå til den i køkkenet.
Ingredienser:(4 pers.)
50 g smør
70 g tomatkoncentrat
2 – 3 spsk. Ketchup
2 tsk. rosmarin, tørret
2 – 3 spsk. Whisky
2½ dl. Piskefløde
Salt og peber
Varm smør, tomatpuré, ketchup og tørret rosmarin op i en lille gryde
Lad det koge et par minutter
Tilsæt whisky og kog igennem et par minutter, så alkoholen fordamper
Tilsæt fløde og smag til med salt, peber og et nip sukker
Lad saucen komme i kog, træk den fra varmen og server.
Klar til servering.
Dagens tallerken, T-bone steak med ovnstegt kartoffelbåde og
whisky sauce, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar