Til en udsøgt søndags-middag, vil denne luksusgryde, serveret med
kogte ris, tage kegler og med en lækker dessert, så er den hjemme.
Skulle der blive noget til overs, så er det bare i fryseren med det,
nem mad til en travl hverdag.
Køkkenet kalder.
Ingredienser: (4 pers.)
600g mørbrad, okse, kalv eller gris
1 – 2 spsk. Olie
25g smør
1 – 2 løg, finthakket
2 – 3 fed hvidløg, finthakket
250g champignon, halveres
1 stk. peberfrugt, rød i stimler
¼ liter hvidvin eller bouillon
1 tsk. paprika
½ tsk. estragon
½ tsk. timian
½ tsk. basilikum
¼ liter fløde
50 – 75 g blåskimmelost eller brie
Evt. maizena til jævning af saucen
Salt og peber
Tilbehør:
kogte ris
Start med at skære kødet ud i 2 – 3 cm tykke skiver/klodser
Krydr med salt og peber
Brun det i en stegegryde med olie/smør, gerne af et par omgange
Tag kødet op af gryden og steg løgene gyldne og bløde ca. 8-10min.
Tilsæt hvidløg, champignon og peberfrugter og steg under
omrøring ca. 5 min.
Tilsæt vin, eller bouillon og krydderier og kog det igennem
Tilsæt fløde og ost og giv det et opkog
Læg kødet i saucen og varm retten igennem
Jævn evt. saucen med lidt maizena udrørt i koldt vand
Smag til med salt og peber
Serveres med kogte løse ris og surt
Dagens tallerken, Weekend gryde med kogte løse ris og surt
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar