• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Vildtgryde med rodfrugter, svampe og tyttebær

2. oktober 2024 by John Frøslev 1 kommentar

Skoven giver smag til gryden! Vælg passende vildtkød,
og krydr med enebær og timian.
køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)
600g vildtkød, udbenet
1 spsk. Smør
1 stk. kyllingefond tern
2 dl. Rødvin eller vand
5 stk. enebær, knuste
1 tsk. Timian, tørret
½ tsk. Peber, sort
250g perleløg
2 stk. pastinakker, i små stykker
3 stk. gulerødder, skåret i små stykker
evt. lidt maizena
2 dl. Creme fraiche
2 spsk. Ribsgele
1 spsk. Frisk timian, blød
1 tsk. Salt
1 tsk. Rochefort ost
30g tørrede skovsvampe

Tilbehør:
800g kartofler
Tyttebær syltetøj
chili chutney

Start med at skærer kødet i 3×3 cm. stykker.

Brun dem i fedtstoffet af flere omgange og kom dem i en gryde.

Tilsæt bouillonterning, rødvin/vand, krydderier, skovsvampe

og salt kog tildækket, til kødet er næsten mørt, 20-30 min.

Skær rodfrugter i mindre tern/skiver
kom løg og rodfrugter i gryden, bland creme fraiche i

og lad gryden koge til rodfrugterne er bløde, 15-20 min.
smag til med ribsgele, Rochefort ost, salt og peber og
drys med frisk timian.
det er tid til servering.

Dagens tallerken, Vildtgryde med rodfrugter, svampe og tyttebær
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Hovedret

Previous Post: « Aktuelle madplan for uge 40
Next Post: Italiensk høstgryde med pressede kartofler og bønnesalat »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme