Grød er på dansk en betegnelse for både den egentlige grød, der
består af kogt korn, gryn eller ris, og frugtgrød.
Konsistensen er det fælles kendetegn. Grødtyper: Boghvedegrød
Byggrød, også kaldet vandgrød eller sødgrød, Havregrød, Risengrød
herunder Risvandgrød, Øllebrød er også en slags grød.
køkkenet kalder
Ingredienser: (2 – 3 pers.)
35g byggryn
1 3/4 dl. vand
35g knækkede hvedekerner
3/4 liter mælk
3 spsk. hirseflager
3/4 tsk. salt, groft
Abrikoskompot:
250g abrikoser, tørrede
4 dl. vand
1½ spsk. sukker
2 stk. appelsiner
3 spsk. citronsaft, friskpresset
start med at klippe eller skære abrikoserne i strimler
Kom dem i en gryde sammen med vand og sukker
Bring blandingen i kog og kog den ved svag varme og under låg 12 min.
Hæld abrikosblandingen i en blender og blend til passende konsistens
Skær skal og hinder af appelsinerne og udskær fileterne
skær fileterne i mindre stykker og vend dem sammen med saften
i abrikoserne, tilsæt citronsaft og smag til.
klar til brug.
Trekornsgrød:
Bring vand, byggryn og hvedekerne i kog i en tykbundet gryde
Kog blandingen under omrøring i ca. 1 min.
Tilsæt mælk og bring atter blandingen i kog
Lad grøden koge ved svag varme og under låg i ca. 25 min.
rør af og til, tag låget af gryden og lad grøden koge ved
svag varme i yderlige 15 min.
tilsæt hirseflager og salt og kog i yderlige ca. 5 min.
Under omrøring, smag grøden til
server grøden varm, med kold eller lun abrikoskompot på toppen.
klar til servering.
Dagens tallerken. Trekornsgrød med abrikoskompot,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar