Tournedos betragter man næste altid, som lavet af oksemørbrad/kød.
I dag laver vi det af svinemørbrad som er lige så lækker en udskæring
som okse, hvor der kun er smagen til forskel.
Serveret med en gammel kending, hasselbackkartoflen og vi skal ikke
glemme saucen, den er helt unik i smagen, hvis man kan li’
peberfrugter, meget mild i smagen og med en cremet konsistens.
Vi går til den.
Ingredienser.:(2 pers)
1 stk. svinemørbrad, ca. 400 g
1 pk. Bacon
1stk. rød peber
1 stk. grøn peber
2 stk. løg
125 g cremefraiche, 18%
Et par rosmarinkviste
1 dl. Hvidvin, tør
25 g smør
4 stk. kartofler, halvstore
Salt og peber
Begynd med at skrabe/skrælle kartoflerne
Snit dem i ca. 3 mm skiver, men ikke helt igennem
Det gøres sikrest med en kødnål stukket igennem kartoflen
Et lille stykke oppe, så der bliver ca. 10 mm tilbage under nålen
Skær så ned til nålen, forsæt til du har skåret alle skiver
Træk nålen ud af kartoflen og læg kartoflerne i et ildfast fad som er
smurt med lidt fedtstof
smør nu kartoflerne med lidt smør/fedtstof
krydr med salt, peber og læg et par kviste rosmarin ved er nu klar
til at gå i ovnen 200 gr i ca. 1time
mørbraden afpudses, skær de sølvfarvede sener fra
Brug en skarp kniv, få spidsen ind under senen og træk kniven
forsigtigt vendt skråt op mod senen.
del mørbraden i 4 stykker, rejs dem på højkant og bank dem lidt
bacon vikles omkring, og sættes fast med tandstikker
bøfferne brunes hurtigt af på en varm pande
Brunes godt af på begge sider, krydr med salt og peber
lægges i et ildfast fad og sættes i ovnen (til kartoflerne)
200 gr i 15 – 20 min
peberne og løg skæres i små tern
svitses i smør på den samme pande med lidt rosmarin
1 dl. Hvidvin tilsættes og reduceres til halvdelen
Tilsæt cremefraiche og smag til med salt og peber
Er saucen for tyk, tilsæt lidt fløde/mælk til rette konsistens.
Så er det tid til serveringen.
Dagens tallerken,Tournedos af svinemørbrad med hasselbackkartoffel
og pebersauce, Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar