Torta di Santiago er en mandeltærte, der stammer fra Galicien i det
nordvestlige Spanien og hvor pilgrimsmålet Santiago de Compostela
var, kagen bages af nonnerne på stedet.
køkkenet kalder
Ingredienser: (ca. 10 stk.)
100g smør
200g mandelmel eller mandler
4 stk. æg
210g sukker
30g hvedemel
1 tsk. kanel
3-4 spsk. amaretto
1 stk. citron, revet skal
flormelis til pynt
Start med at tænde for ovnen på 175gr.
smelt smørret, og lad det afkøle
bruges der mandler, så smut mandlerne, og mal dem fint
En springform ca. 24 cm. i diameter smøres med smør og drysses med rasp
pisk æg og sukker luftigt,
rør forsigtigt mandelmel, mel, smør
og revet citronskal i. hæld dejen i en springformen som er
drysset med rasp.
bag i den nederste del af ovnen ca. 30 min.
lad kage afkøle og flyt den over på en tallerken
og læg en skabelon af Sct. Jacobskorset på midten af kagen
og drys med flormelis, med forsigtighed fjernes skabelonen.
klar til servering.
Dagens kage, Torta di Santiagokage, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar