Thai fiskefrikadeller er en meget nem opskrift på Thai Fish Cakes
Eller Tod Mun Pla, og som smager ligesom på thailandske restauranter.
Spis dem varme og med thailandsk agurkesalat, nam namm
Køkkenet kalder
Ingredienser: alm. fiskefars
400 – 500 g Kuller/torskefilét
3 spsk. Rasp
1 stk. Æg
1 stk. Løg
½ – 1 dl. Fløde (alt efter hvor meget farsen kan trække)
Salt
Peber
Til Thai Fish Cakes tilsættes:
1 kop Dild
½ stk. æg
½ – 2 tsk. Thai Rød Karrypasta
50g grønne ærter, frost
5 stk. kaffir lime blade, skåret i fine tynde strimler
Den nemmeste måde at lave fiskefars på er i en foodprocessor, har man
ikke sådan en, kræver det lidt mere arbejde med kniven.
Hvor fisken, skal hakkes fint.
Torskefileten befris for ben, del den i grove stykker og kom dem i
foodprocessoren. Riv løget og kom det i foodprocessoren, og æg,
smag til med lidt salt, peber og rasp, lidt fløde.
Det hele køres til en lind fars og husk man kan altid justerer farsen med
rasp og fløde.
Hvis man ikke har lyst til at smage på den rå fiskefars, så steg en lille
frikadelle af farsen, smag om den har den rette smag af salt og
krydderier, ellers tilsæt noget mere, det er sidste chance.
Til Fish Cakes tilsættes til fiskefarsen, dild, æg, rød karrypasta, lime blade og grønne ærter.
Det røres godt sammen i en skål
Når man synes at konsistensen og smag er som den skal være, sættes
farsen på køl en times tid i køleskab, inden de kommer i den varme olie
Olien varmes op til 180gr. i en gryde eller i fritøsen, dyp hænderne i koldt vand,
og form fiskefrikadellerne
i hånden, og tryk den lidt flad, kom dem i den varme olie ca. 4 -5 min.
Tag dem op af den varme olie, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir
Serveres med Thailandsk agurkesalat.
Agurkesalat:
Salatagurken skrælles, og kernerne skrabes ud med en teske.
skæres i ca. 3 mm skiver på tværs af agurken
Rødløget hakkes fint, og agurker, rødløg kommes i en lille skål
1 dl. Æblecider eller eddike hældes i en lille gryde sammen med
3 dl. Varmt vand, lidt salt, og 1½ tsk. perfect sød
Det koges op og hældes over agurkerne, og må meget gerne
Trække et par timer eller til dagen efter.
Klar til servering.
Dagens tallerken, Thai Fish Cakes med thailandsk agurkesalat og remoulade
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar