Belle de Boskoop er en æblesort, som stammer fra 1850’ernes Boskop
i Holland. Belle de Boskoop er meget velegnet til bagværk, da det
beholder sin syrlige-søde smag.
Mon ikke en æbletrifli, kan få tænderne til at løbe i vand, når den
er lavet af syltede belle de Boskoop, creme, makroner, flødeskum
og sherry, så har man en fuldendt dessert.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (5 pers.)
800g æbler gerne belle de boskoop
½ liter hylleblomst saft
1 dl. vand
150 g sukker
1 stk. vaniljestang
3/4 tsk. kardemomme, stødt
Skræl æblerne, fjern kærnehuset, og del æblerne i både
kog hylleblomst saft sammen med sukker, vand, flækkede
og udskrabede vaniljestang og kardemomme
Blancher æblerne et par stykker ad gangen i siruppen i et par min.
Tag dem op og kom dem i skoldede sylteglas
Hæld den skoldhede sirup over æblerne og luk glasset tæt
lad dem køle af og opbevar dem herefter køligt.
Klar til brug.
Skriv et svar