• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Om mig

Svinekæber braiseret i mørkt øl og rodfrugter.

25. september 2014 by John Frøslev 2 Comments

 

En lidt overset udskæring fra grisen er svinekæber eller
klumper som de også kaldes. Det er et utroligt lækkert stykke
kød, meget mørt og saftigt. Derfor skal vi i dag lave
braiseret svinekæber i øl.
 
 
 
Ingredienser.:(2 pers.)
500 g afpudset Svinekæber
Peber
Salt
10 – 15 g Smør
100 g Selleri
1 Gulerod
1 Løg
1 Tomat
1 dåse mørkt Øl
 
 
Vi begynder med, at duppe kæberne tørre med køkkenrulle,
så giver vi dem lidt peber og salt som krydderi.
 
Ta’ en gryde, kom smørret i gryden og lad det blive gyldent
ved god varme. Brun nu kødet på alle sider i 4 – 5 min.
Samlet tid. Tag kødet op.
 
Selleri, gulerod og løg alt skåret i grove tern, kommes
nu i gryden og brunes. Tilsæt tomaten som er skåret i både,
de brunede kæber og øllet. Skru ned til svag varme og
lad det simre under låg i ca. 1 -1½ time til kødet er mørt.
 
 
 
Når kødet er mørt, tages det op og ligges i et fad, smag på
fonden, trænger den til lidt mere smag, koges den ind
uden låg på gryden, dermed reduceret vi væsken og
smagen bliver mere intens.
 
Derefter tager man sin stavblender og giver grøntsagerne
en tur i gryden, kan også køres i en blender,
men pas på – det er varmt.
 
Nu har man en lækker smagfuld sovs, som der ikke er
behov for at jævne yderlige, ellers kan det gøres med
lidt maizena eller mel.
 
Smag sovsen til med salt og peber eventuelt lidt kulør
hvis man synes.
 
 
 
Server med kartoffelmos/selleri eventuelt årstiden
grøntsager kogt al dente, agurkesalat.
 
 
Dagens tallerken.
Svinekæber braiseret med rodfrugter og øl, jeg skal lige hilse og
sige, at det smager altså bare godt – prøv det, velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
 
Print opskrift

Filed Under: Gris Tagged With: Svinekæber

Previous Post: « Røgning af sild
Next Post: Hønsekødsuppe (Gammeldaws) »

Reader Interactions

Comments

  1. Rob Wiegmans

    3. oktober 2014 at 15:25

    uhm – det skal jeg prøve. Knus Pia

    Svar
    • admin

      4. oktober 2014 at 9:03

      det er også værd at prøve, meget mørt og lækkert. Knus Far

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2019 on the Foodie Pro Theme