En lidt overset udskæring fra grisen er svinekæber eller klumper som
de også kaldes. Det er et utroligt lækkert stykke kød, meget mørt og saftigt.
Derfor skal vi i dag lave braiseret svinekæber i øl.
Ingredienser.:(2 pers.)
500 g afpudset Svinekæber
Peber
Salt
10 – 15 g Smør
100 g Selleri
1 Gulerod
1 Løg
1 Tomat
1 dåse mørkt Øl
Vi begynder med, at duppe kæberne tørre med køkkenrulle,
så giver vi dem lidt peber og salt som krydderi. Ta’ en gryde,
kom smørret i gryden og lad det blive gyldent ved god varme.
Brun nu kødet på alle sider i 4 – 5 min. Samlet tid. Tag kødet op.
Selleri, gulerod og løg alt skåret i grove tern, kommes nu i
gryden og brunes. Tilsæt tomaten som er skåret i både,
de brunede kæber og øllet.
Skru ned til svag varme og lad det simre under låg i ca. 1 -1½ time
til kødet er mørt.
Når kødet er mørt, tages det op og ligges i et fad, smag på fonden,
trænger den til lidt mere smag, koges den ind uden låg på gryden,
dermed reduceret vi væsken og smagen bliver mere intens.
Derefter tager man sin stavblender og giver grøntsagerne en tur
i gryden, kan også køres i en blender, men pas på – det er varmt.
Nu har man en lækker smagfuld sovs, som der ikke er behov for
at jævne yderlige, ellers kan det gøres med lidt maizena eller mel.
Smag sovsen til med salt og peber eventuelt lidt kulør hvis man synes.
Server med kartoffelmos/selleri eventuelt årstiden grøntsager
kogt al dente, agurkesalat.
Dagens tallerken. Svinekæber braiseret med rodfrugter og øl,
jeg skal lige hilse og sige, at det smager altså bare godt – prøv det,
Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Rob Wiegmans
uhm – det skal jeg prøve. Knus Pia
admin
det er også værd at prøve, meget mørt og lækkert. Knus Far