Sticky ribs tager nationalretten stegt flæsk med persillesovs, til ny højder.
Det møreste kød, piftet op med en honning glace og fuld af smag til en
perfekt hyggemiddag med vennerne.
køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
1,5 kg brystflæsk (stegestykket)
150g ingefær, frisk skåret i tynde skiver
5 – 8 stk. hvidløg, skåret i skiver
1 stk. porre, flækket og skåret i ½ ringe
1 tsk. chiliflager
5 stk. stjerneanis
1 tsk. peber, sort
100g honning
1 spsk. balsamico, hvid
2 spsk. balsamico, rød
1 spsk. soya sauce
1 spsk. olivenolie
3 – 4 dl. Hønsebouillon
Start med at skære flæsket ud i passende stykker, gerne med et ribben
på bagsiden, krydr stykkerne med salt og peber.
Brun stykkerne på en varm pande (som kan gå i ovnen) med lidt olivenolie,
til de er gyldne, rens ingefær og skær den i tynde skiver, pil hvidløg og
skær dem i skiver som hakkes groft.
Ingefær og hvidløg, tilsættes kødet på panden, lidt af fedtet på panden
Hældes fra, hvis det er nødvendigt
Porren flækkes på langs og skæres ud i ½ skiver, tilsættes til kødet sammen
Med stjerneanis, chiliflager og honning.
Tilsæt balsamico, soya sauce og hønsebouillon
Det hele sættes nu i ovnen, 200gr i 50 min. kødet vendes en gang undervejs.
Hold øje med at de ikke steger tør, når kødet er færdigt, koges lagen lidt ind
og Sticky ribs er klar til servering. Kan serveres med ris eller brød
Dagens tallerken, Sticky ribs med brune ris og coleslaw
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar