Sild eller atlantisk sild er en fisk i sildefamilien. Det er en overfladefisk,
der lever i store stimer, hvor der kan være op til en million individer.
Silden findes på begge sider af det Nordlige Atlanterhav. Ud for
Nordamerika findes silden fra Cape Cod til Labradorkysten,
Sydgrønland og Island.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (2 pers.)
300g rødbeder
6 stk. sildefileter, ferske
2 spsk. Sennep, grov
3 spsk. Persille, hakket
Salt og peber
4 spsk. Rugmel
Smør til stegning
1 dl. Cremefraiche
1 tsk. æbleeddike
1 spsk. Æblegelé
1 tsk peberrod, revet
2 spsk. Persille, hakket
1 stk. rødløg, hakket
Start med at vaske rødbederne og kog dem møre i letsaltede
vand ca. 25 min.
Læg sildefileterne med skindsiden nedad og smør dem med sennep
på kødsiden
Drys med persille, salt og peber, fold sildefileterne sammen
Vend dem i rugmel krydret med salt og peber, steg sildene med
jævn varme i 3 min. på hver side
Til de er gyldne
Hæld vandet fra rødbederne, gnid skrællen af og skær dem i små tern
Rør cremefraichen glat med eddike, æblegele og peberrod og vend rødbedetern,
Persille og rødløg i
Server med kogte kartofler og smørsovs.
Dages tallerken, Stegte sild med rødbedesalat, kartofler og
smørsauce. Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar