I denne opskrift tryller vi en rest kogte ris om til en vidunderlig velsmagende middagsret
med grøntsager. Grøntsager som du har i køleskabet og måske er blevet lidt kedelige,
gir’ vi nyt liv med lidt æg. En rigtig lækker ret hvor man ikke savner kødet, men det kan
altid tilsættes, hertil er kylling godt.
køkkenet kalder
Ingredienser: (2 pers.)
1 spsk. Flydende fedtstof
2 stk. æg, sammenpisket
2 spsk. Flydende fedtstof
150g Løg, hakket, zittauerløg eller rødløg
1 tsk. Karry eller spidskommen
1 tsk. garam masala
250g blandede grøntsager i små stykker (hvad du har i køleskabet)
150g kogt kolde fuldkornsris
50g rosiner/tranebær/eller anden tørret frugt
2 spsk. Fiskesauce
2 spsk. Soyasauce
½ tsk. salt, groft
Start med at koge risene, hvis du ikke har en rest i køleskabet
og lad dem blive kolde.
Skær grøntsagerne ud i små stykker ca. 5x5x5 mm
Pil og hak løg, lidt groft
sæt en wok eller stor dyb pande over varmen med 1 spsk. Flydende fedtstof
og lad den blive godt varme
pisk æggene let sammen og tilsæt dem til wokken og steg dem ca. 1 min.
under kraftig omrøring, så æggene smuldrer. Tag dem op og sæt til side
Smelt resten af fedtstoffet, ved kraftig varme uden det bruner, svits løg
og karry i ca. 2 min.
tilsæt resten af grøntsagerne og steg dem i ca. 4 min. – rør af og til
Vend de kolde, kogte ris, rosiner, fiskesauce, soyasauce, salt og
de stegte æg i wokken, varm godt igennem og smag til.
Server i wokken med peanuts og et grønt drys på toppen
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Stegt ris med grøntsager, peanuts og grønt drys på toppen
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar