Til disse spareribs bruger vi svinebryst (kogestykket) som skæres ud som long ribs
flæk brystsiden på langs så du får ca. 5 cm brede og lange kødstykker, skær dem
ud på tværs i ca. 10 cm længde, dem som du ikke får brug for til middagen, lægges
i fryseren til en anden dag. Her får du svinekød med velsmag og meget, meget mørt.
køkkenet kalder.
Ingredienser: (4 pers)
1 stk. brystflæsk (kogestykket ca. 2 kg.)
2 spsk. olie eller andefedt
2 stk. løg
Rub:
1 tsk. røget paprika
1 spsk. Herbes de provence
2 spsk. salt
½ spsk. sort peber
2 spsk. brun farin
1 – 2 tsk. paprika
½ – 2 tsk. chilli (efter ønske om styrke)
Start med at blande krydderiblandingen,
Og bland det godt
gnid blandingen god ind i kødet over det hele og lad det trække lidt.
pil løgene og skær dem i halve, derefter i halve skiver
læg løgstykkerne i en vaccumpose og læg det krydret kødet ovenpå, sammen
med 2 spsk. fedtstof, vaccumer posen og læg den i sous viden i ca. 20 timer
på 70 gr. – tages op af sous viden og lægges på køl under lidt pres.
tages op, og løg – kød fordeles
Sværen skæres af kødet og skæres til flæskesvær
Flæskesværen lægges i et ovnfast, sættes i ovnen på 180gr. varmluft i 15 min.
er klar til servering.
Lav imens knuste kartofler
Knuste kartofler:
Behold skrællen på kartoflerne og vask dem godt,
kog dem i vand (uden salt) i ca. 5 min.
Læg bagepapir på en bradepande
Læg de kogte kartofler på bradepanden
læg et stykke bagepapir over og knus kartoflerne med en kødhammer eller bunden
af en kasserolle.
Krydr med salt, peber, dildspidser og olivenolie
Sæt dem i ovnen på 200 gr i ca. 20 min
Tag kartoflerne ud af ovnen og mas dem lidt med en ske
Lad kartoflerne få lidt farve og dryp med lidt olivenolie
og er nu klar til servering.
BBQ marinade: (4 pers.)
BBQ marinaden kan bruges til al slags kød som enten skal grilles eller steges.
Så lav gerne dobbelt portion, den forsvinder hurtigt, opbevares på køl.
køkkenet kalder
Ingredienser:
½ dl. olivenolie
2 dl. ketchup
2 spsk. brun farin
2 spsk. Soya sauce
1 tsk. Cayenne peber
2 fed hvidløg
salt, peber og Chilli efter smag
Start med at komme alle ingredienserne i et blenderglas og
blend dem med stavblenderen.
kommes i en gryde og varmes op til lige under kogepunktet
Ønskes en stærkere marinade, kom lidt ekstra chilli og worcestershire i
klar til brug.
Dagens tallerken, Spareribs i sous vide med knuste kartofler og BBQ marinade
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar