Andebryst i køkkenet forbindes oftest med jul og mortensaften.
Det er dog ikke kun til højtider, at det er tilladt med andebryst
på menüen. Kan spises hele året, og især denne, sprødt soyastegt
andebryst med et strejf af østen, er en perfekt middag til at
samle gæster på.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
2 stk. andebrystfileter a ca. 250g
3 spsk. Soja
1 tsk. 5 spice-pulver
1 spsk. Honning
Hoisinsauce:
6 dl. Hønsebouillon
4 spsk. Hoisinsauce
4 skiver ingefær, frisk og tynde skiver
3½ spsk. Maizena til jævning
Lidt sesamolie
Start med at tænde ovnen på 200 gr.
Skær kødets fedtside i et harlekin mønster, det hjælper til at få
fedtet til at dryppe af under stegningen
Bland soja, 5 spice-pulver og honning i en stor skål
Vend andebrysterne i, dæk skålen med plastfolie, og sæt den i køleskab
Hoisinsauce:
Kog hønsebouillon, hoisinsauce og ingefær godt igennem
Jævn saucen lidt med maizena rørt ud i koldt vand
Lad saucen koge yderligere 2-3 min
Hæld vand i bunden af bradepanden, (forhindrer fedt i at brænde på)
Tag kødet op af marinaden, gem marinaden til risene
Læg kødet på bradepandens rist med skindsiden opad
Steg kødet ca. 25 min. det skal være gennemstegt, men ikke tørt
Skær kødet i skiver og saml det igen på lidt af risene på tallerkenen
Fjern ingefær fra hoisinsaucen, og varm den godt igennem
Dryp lidt sesamolie i, hæld lidt sauce ved andekød og ris
Det er tid til servering, sammen med resten af risene og saucen.
Stegte ris med kål og bacon:
Ingredienser: (4 pers.)
180g jasminris
3 dl.vand
1 spsk. Olie
35g bacon i tern
70g savojkål, i strimler
1 stk. Rødløg, i tern
Marinaden fra andebrysterne
70g fine ærter, frost
Kog risene efter anvisningen på emballagen
Risene skal være ret faste, kog dem dagen i forvejen,
så bevarer de biddet
Varm olien i en bred bundet gryde, olien skal dække bunden af gryden
Tilsæt bacontern, og lad dem stege et par min.
Kom risene i, og steg dem under omrøring
Tilsæt 2 spsk. Vand og marinaden fra andebrysterne
Tilsæt kål og forårsløg, læg låg på gryden, og lad det hele
varme godt igennem
Et par minutter, til kålen er faldet let sammen
Vend ærterne i, og lad dem netop blive varme.
Tid til servering.
Dagens tallerken, Soyastegt andebryst med hoisinsauce og stegte
ris med bacon
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar