I dag har jeg lige lyst til, at lave rullepølse, det er jo dejligt med sådan et stykke
hjemmelavet rullepølse på et rundstyk eller franskbrød søndag morgen.
Denne rullepølse fremstilles efter en lidt anden metode end den traditionelle, nemlig
i ovnen. Det er en meget nem metode til fremstilling af rullepølse på, men man skal
passe på med krydderierne. Ikke at bruge for meget, der er jo ikke noget der bliver
kogt væk, men alt bliver i pølsen.
køkkenet kalder
Ingredienser:(1 stk. Rullepølse)
1 – 1,2 kg Flæskeslag (jeg bruger altid en Rullesteg, da den som regel er lidt mere mager)
Salt (og lidt nitritsalt, hvis du har, men kan udelades)
Krydderiblanding:
1½ tsk. Peber
½ tsk. Allehånde
½ tsk. Merian
¼ tsk. Nellike
½ tsk. Ingefær
2 tsk. Koriander
2 – 3 tsk. Gelatine, pulver
2 – 3 stk. Skalotteløg
1 god dusk Persille eller svesker, hvis du ønsker det, men kan undlades.
Jeg ganger krydderiblandingen med 4, så har jeg til tre stk. rullepølser mere.
Brug ALDRIG friske krydderier, brug altid tørrede krydderier i en pølser, for at undgå
jordbakterier og det er også det nitrit salt er med til at minimerer.
Brug de krydderier som du bedst kan li’ og lige en ting mere, hvis du fryser rullepølsen
så brug 50% flere krydderier, da lidt af styrken på krydderierne forsvinder ved frysning
bare en ½ tsk. eller 1 teskefuld mere, så rammer du den ønskede smag.
Vi starter med at tage flæskeslaget/rullestegen og brede det ud.
Kontrollerer det for fedt (der skal være lidt fedt, for ikke at blive tør). Se efter om det
er nogen lunde lige tykt over det hele, ellers skær så det bliver lige tyk over det hele.
Hvis du bruger nitritsalt, så drys lidt på begge sider, men kun ¾ spsk. Jeg syntes det
er ok at bruge det med måde, kødet får en mere indbydende farve og så længe det
må bruges i industrien og forretningerne, har jeg ingen problemer med det, men det
er jo op til en selv. Det har ingen indflydelse på smagen.
Tag en lille bradepande, drys et lag salt i bunden,
læg kødet på saltet og drys salt over flæskeslaget/rullestegen.
Det er nu du skal drysse med nitritsalt, hvis du ønsker at bruge det, ¾ spsk. i det hele
dæk derefter kødet med salt
Sæt det på køl i 4 timer.
Når det har saltet i 4 timer, skylles alt saltet af og slaget bredes ud på et spækbræt.
Pil og hak løgene fint, bland alle krydderierne, men undlad gelatinen.
Smør de hakkede løg ud på slaget i et jævnt lag.
Fordel krydderierne ud over hele slaget i et jævnt lag
Hak persillen/svesker groft og fordel den over slaget, hvis du ønsker at bruge det.
Drys nu gelatinen over hele slaget i et tyndt lag, det giver ikke smag, men gør at
pølsen ikke så let skiller ad når man skærer den.
Rul nu pølsen fast sammen, brug et par kødnåle til at holde den med når den er rullet
og snør derefter rullepølsen med bomuldsgarn.
Nu lægges rullepølsen i en stegepose, der lukkes for posen, husk at klippe et lille hul,
så dampen kan komme ud, ellers sker der en eksplosion i ovnen.
Læg rullepølsen direkte på netpladen og sæt den i Princessen på 160 gr. i ca. 55 min.
alt efter størrelsen på rullepølsen.
Efter 45 min. prøves om rullepølsen er mør, brug en kødnål eller stege termometer,
den skal forblive i stegeposen. Centrumstemperatur ca. 74 – 75 gr.
Når temperaturen er nået, tages rullepølsen ud af Princessen og bliver i stegeposen.
Nu skal rullepølsen i pres, det ideelle er en rullepølsepresse, men et par spækbrædder
kan bruges. Og rullepølsen skal ligge i pres, meget gerne på køl til næste dag.
Næste dag kommer det spændende, rullepølsen skal pakkes ud og skæres og vi
skal smage på den.
Krydderierne kan varieres, alt efter hvad man bedst kan li’. Jeg bruger altid denne
metode når jeg laver rullepølse, den er nem og hurtig.
Dagens tallerken, Rullepølse lavet i Princessen Airfryer, velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Maryann Laursen
Tusind tak for en rigtig fin opskrift her. Fandt dig i air fryer gruppen, men synes ikke jeg kan finde en knap til at følge din blog her, hvilket jeg gerne ville???
>yvonne sørenen
jeg bruger 2 spæk brætter, men også et par strips, det fungerer godty
Anna
Det kan også gøres i almindelig ovn ved 200 i 1 time
Susanne Schmidt
Jeg har en Ninja A300EU. Kan denne rullepølse laves i den?
John Frøslev
Hej Susanne
Det vil jeg tro, at der ikke skulle være noget problem med, når du overholder tid og temperatur
rigtig god fornøjelse.
mange hilsner
John