Valle er et spildprodukt som man får ved fremstilling af friskost eller
når man fremstiller A38 eller yoghurt. Valle kan erstattes med en
spiseskefuld klar eddike eller æblecidereddike til en kop minimælk.
Lad blandingen stå ved stuetemperatur i 5-10 minutter (det skal se koaguleret ud).
Rør i det og tilføj det til røre skålen.
det er fyldt med proteiner og kulhydrater og her får man et brød med
minimalt fedt og så smager det helt vildt godt.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (1 stk. Rugbrød)
1 dl. valle
5 dl. vand (evt. inkl. En hvidtøl)
20g gær
1 spsk. maltsirup
Ingredienser som sættes i blød dagen i forvejen:
250g knækkede hvedekerner
20g knækkede rugkerner
30g hvedesur
blandes i en skål:
15g. fint salt
15 g maltmel
20g bageemzymer
200g rugmel
300g hvedemel
100g solsikkekerner/græskarkerner
Dagen før, i en lille skål, sættes rugkerner, hvedekerner
og hvedesur i blød med 4 dl. vand
Tag røre skålen til røremaskinen eller en anden skål som du kan blande dejen i
smuler gæren i skålen
Varm valle, maltsirup og resterende vand eller hvidtøl op til 37gr.
kom det i røre skålen til røremaskinen.
rør i væsken til gæren er opløst.
Bland alle ingredienserne, salt, maltmel, bageemzymer, rugmel
hvedemel, og solsikkekerner sammen
Bland melblandingen godt
tilsæt melblandingen til røre skålen, tilsæt de i blød satte rugkerner, hvedekerner
maltsirup og hvedesur til røre skålen og rør dejen i ca. 15 min. på lav hastighed.
dejen skal være som en god mørtel, ikke for lind og ikke for tyk.
Kom dejen i en rugbrødsform ca. 3 liter
sættes til hævning i ca. 75 min.
Varm ovnen op til 200gr varmluft, eller 220gr alm. ovn
når brødet sættes i ovnen skrues ned til 165gr varmluft
alm. ovn skrues ned til 185gr. bager i 1 time.
Tages ud af formen og pakkes i film, ønsker man en sprød skorpe
skal brødet ikke pakkes i film, men køle af på en bagerist.
Er nemmest at skære i skiver efter et par dages hvile
skær hele brødet i skiver og pak det antal skiver du burger i løbet af en uge
ind i film og i en plastpose, læg det i fryseren, og det er ligesom nyt når du tager
det op igen.
klar til servering.
Dagens rugbrød, Hjemmebagt rugbrød med solsikkekerner
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar