Rødtunge er en fladfisk i familie med helleflynder. Udbredt i Nordatlanten fra
Spanien til det nordlige Norge. Det er en smagfuld spisefisk med magert kød,
men den er væsentlig dyrere end rødspætten.
køkkenet kalder.
Ingredienser: (2 pers.)
2 stk. hele rødtunger
3 spsk. hvedemel
salt og peber
2- 3 spsk. flydende fedtstof
Sauteret spinat:
250g spinat
25g smør
salt og peber
150g champignon
2 spsk. flydende fedtstof
salt og peber
Start med at klargøre fisken, de små ben langs finnerne
kan klippes/skæres af
vendes i mel tilsat salt og peber, steger i smør/flydende fedtstof
ved svag varme i 4 – 5 min. på hver side.
Sauteret spinat:
skær de groveste ribber af spinatbladene og skyl dem grundigt
Kom spinatbladene i en gryde med det vand der hænger ved
damp dem ved kraftig varme og under omrøring ca. 2 min.
eller til de er faldet sammen. Hæld spinaten i en sigte og pres
den fri for væde.
Champignonerne renses og halveres/kvartes alt efter størrelse
ristet på panden i smør/flydende fedtstof, sauter den knugede spinat heri
Serveres med små kogte kartofler og brunet smør.
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Rødtunger stegt på ben, med sauteret spinat og champignon
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar