Til en kødløs dag, men fortvivl ikke – svampe indeholder masser af
umami, den 5. grundsmag, som gør, at man ikke mangler kødet,
selvom man normalt er kødspisere.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (2 pers.)
600g rødbeder, skrællet og skåret i stave
1 spsk. Olivenolie
3/4 tsk. salt
Selleripuré:
300g knoldselleri i grove tern
2½ dl. vand
1,2 dl. fløde
lidt salt og peber
Stegte Svampe:
1 spsk. Olivenolie
225g svampe, f.eks. champignon, kantareller
1 spsk. Rosmarin, finthakkede
1/4 tsk. salt
peber
50g blade af hjertesalat, skyllede
125g ristet brød, groft
Start med at skrælle rødbederne og skær dem ud i pomfritter-størrelse
Fordel dem på en bageplade med bagepapir
Vend dem i olie og drys med salt
bag rødbederne midt i ovnen 250 gr. varmluft i ca. 20 min
Vend et par gange undervejs
Selleripuré:
kom selleri stykkerne og vand i en gryde
kog sellerien ved svag varme og under låg i ca. 20 min.
til den er mør. Hæld vandet fra og blend sellerien
sammen med fløde, salt og peber
Kom selleripuréen tilbage i gryden og bring den i kog under omrøring
Smag til
Svampe:
Rens svampene og skær dem i mundrette stykker
Lad olien blive varm på panden
Steg svampe, rosmarin, salt og peber ved kraftig varme i ca. 5 min.
til de er gyldne og tørre
Skær hjertesalat i fine strimler
Anret de stegte svampe på en bund af strimlet salatblade
Server sammen med rødbeder, selleripuré og ristet brød
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Rødbedefritter med selleripuré og stegte svampe
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar