En variant af roastbeef som er meget populært over alt i Sverige
på en buffén når der er noget specielt at fejre.
køkkenet kalder.
Ingredienser: (6 – 8 pers.)
1,5 kg. Roastbeef af inderlår
2 stk. rosmarinkviste
salt og peber
Marinade:
1 liter vand
½ dl. salt
1 stk. løg, skåret i både
2 fed hvidløg, knust
½ spsk. knust sort peber
1 bundt grovhakkede krydderurter f. eks. Basilikum , timian
1bundt grovhakkede persille
Kartoffelsoufflé:
1 kg. Kartofler
1 spsk. smør
3 dl. mælk
1-2 fed hvidløg, presset
1 tsk. salt
1 kvn. Hvid peber
3 stk. æg, delt i blomme og hvider
1 dl. ost, revet
Mango – avocado salat:
2 stk. mango
2 stk. Avocado, skrællet og grovhakkede
1 stk. Rød Peberfrugt, udkernet og skåret i tern
1 stk. grøn peberfrugt, udkernet og finthakkede
½ dl. hakkede timian
½ dl. appelsinjuice
½ dl. limejuice, af 2 lime frugter
salt, sort peber fra kværn
Start med at ordne kødet, krydr med salt og peber og steg roastbeefen
drys salt og peber ud på skærebrættet og rul stegen godt i blandingen
Varm en pande godt op tilsæt smør. Brun nu roastbeefen godt af
på alle sider. Når den har fået en pæn farve/stegeskorpe lægges
den i en lille bradepande på et leje af rosmarinkvist og løvstikke
Hæld stegeskyen fra panden over roastbeefen, sæt et stegetermometer
i stegen på det tykkeste sted. Her er det vigtigt, at stegetermometer
kun stikker ind til midten. Sæt bradepanden i ovnen, skru ned til
150 – 160 gr. Når stegetermometer når 55 gr. Tages stegen ud af ovnen
Lægges på et stykke papir dækkes med et klæde. Stegetermometer
må ikke tages ud af roastbeefen. Der vil stå en stråle af kødsaft ud
af hullet fra stegetermometer. Nu skal roastbeefen hvile i ca. 20 min.
gør marinaden klar, samtidigt med at kødet sættes i ovnen.
Kog vandet op, tilsæt løg og krydderier lad det koge et øjeblik,
og køl lagen ned Læg den stegte roastbeef i en skål og hæld den kolde
lage over. Skal nu ligge i marinaden 4 – 5 timer, men ikke længere.
pak den ind i folie og læg den i køleskabet, skæres i tynde skiver før
serveringen og pyntes med friske krydderurter.
Dagens hovedret: Marineret Roastbeef, med kartoffelsoufflé og salat
Kartoffelsoufflé:
sæt ovnen på 225 gr. kog kartoflerne og mos dem, bland mosen med
smør, hvidløg, mælk og æggeblommer til en lidt løser konsistens end
alm. kartoffelmos, smag til med salt og krydderier.
Pisk æggehviderne til en fast skum og bland det forsigtigt med mosen
som lægges i en smurt ildfast fad. Drys den revet ost over souffléen,
bag souffléen midt i ovnen ca. 20 min. eller til den har fået en pæn lysebrun overflade
klar til servering.
Salaten:
bland alle ingredienserne, undtage avocado til salaten
skær gulerod i små tern ca. 5x5x5 mm det samme med squash
persille stilke i mindre stykker, mango i tern på ca. 10x10x10 mm.
læg avocado i bunden af skålen og, tilsæt Limejuicen og appelsinjuice
Avocadoen skifter ikke farve pga. limejuicen i salaten. Hæld salaten over,
rør det hel igennem lige før serveringen.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Marineret Roastbeef, med kartoffelsoufflé og salat
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar