Risvandgrød eller æbleris, som den også kaldes. Er en hverdagsret fra
gamle dage, og kan nemt stå mål med, vores daglige indtagelse af det
kulinariske måltid. Sparer men lidt på sukkeret er det en utrolig sundt
ret, smagfuld, billig, nem og let fordøjelig.
Køkkenet kalder.
Ingredienser:(4 pers.)
1 liter vand
½ liter mælk
180 g grødris
60 g rosiner
2 – 3 stk. madæbler, store fx Belle de Boskoop
1 nip salt
2 – 4 spsk. Sukker, efter smag
Serveres med blandet kanel/sukker eller ren sukker
Start med at bringe vand/mælk i kog (mælk kan udelades, og udskiftes
med vand, men giver en mere cremet konsistens)
Tilsæt risene, sammen med et nip salt, rør godt rundt og dæmp varmen,
så det kun lige står og simrer, koger nu under låg i ca. ½ time rør i
grøden en gang imellem
skræl æblerne og fjern kernehuset
skær æblerne i både, kom dem i grøde som de er eller del bådene et par
gange, koger med i ca. 15 min
tilsæt rosiner, og rør rundt i grøden
smag grøden til med sukker og rør godt rundt simrer endnu i ca. 10 min.
evt. uden låg, hvis man ønsker en tykkere konsistens.
Det er tid til servering
Dagens tallerken, Risvandgrød med æbler og rosiner,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar