Hvis du er kørt træt i, at servere ribbensteg med brun sovs, rødkål og kartofler,
er her et godt bud på en alternativ måde, at spise den højtelskede
griseudskæring på.
Med denne vietnametiske nudelret med ribbensteg, risnudler, grøntsager og
sauce får du nemlig et lækkert og friskt måltid, der giver den ellers sommetider
lidt tunge steg et nyt liv, og en helt uimodståelig sauce, der hældes over retten
lige før den nydes, præcist som vietnameserne foretrækker deres kolde
nudelretter i Vietnam.
køkkenet kalder
Ingredienser: (3 – 4 pers.)
2 pk. Risnudler
1 stk. ribbensteg ca. 800g
2 – 3 spsk. salt
1 stk. agurk
1 pk. Batavia salat
60g Peanuts
Vietnamesisk pickles
Fiskesovs dip:
1,8 dl. vand
4 spsk. sukker
3 spsk. limesaft
4 spsk. fiskesovs
2 fed Hvidløg
2 spsk. chili, hakket
Ribbensteg:
Start med at tage kødet ud af køleskabet ca. 1 time før du skal bruge det
gå sværen efter, skal være skåret igennem ned til kødet, uden at ramme kødet
Varm en pande op med lidt vand på
når vandet koger på panden lægges stegen på med sværen nedad på panden
koger nu i ca. 15 min. tages af panden og lægges på skærebrættet
krydr nu sværen med groft salt, gnid det god ned imellem sværene
sæt laurbærblade ned imellem sværen, fordel over hel stegen
det samme gøres med hele nelliker
Stegen lægges i et ildfast fad, nu skal sværen ligge vandret
gør den ikke det, så krøl lidt stanniol sammen og læg under
eller en skive af kartoffel, så sværen ligger vandret
tilsæt 1-2 dl. Vand til fadet, det skal gå ca. 1 cm. op på stegen i bunden.
Sættes nu i Princessen (airfryeren)(kan også stege i alm. ovn varmluft,
har du ikke varmluft, hæves temperaturen med 20gr) og stegen skal
nu have 1½ time på 120gr. af 2 omgange
først 1 time på 120gr, derefter sættes temperaturen til 200gr varmluft i en ½ time,
hold øje med stegen, at den ikke bliver for mørk.
Kernetemperatur 65 – 67gr.
Tages ud af ovnen og hviler utildækket i 15 – 20 min. inden udskæring
skæres ud i pæne skiver som deles på langs
Risnudler:
Ris nudlerne koges efter producentens instruktioner. Når ris nudlerne er
færdige skylles de i koldt vand så alt stivelsen er renset godt af og så de
ikke yderligere koger.
Inden servering kan man med fordel skylle nudlerne i varmt vand igen så
man ikke skal døje med en omgang kolde nudler.
Grøntsager:
Grøntsagerne vaskes og skæres efter ønske, meget gerne i tynde strimler.
Peanuts:
Rist dem på en TØR varm pande og rister dem af, indtil de bliver
gyldne og får en dejlig aroma. Hak dem derefter groft.
Servering:
Nu kan du begynde at anrette! Nudlerne lægges i bunden af skålen/tallerkenen
derefter topper du ris nudlerne med salaten, agurkerne, de syrlige pickles
og den ristede peanuts.
Kødet anrettes som det sidste og så er retten done. Fiskesovs dippen
kommer du i en separat skål og så kommer du alt det i som hjertet begærer.
Fiskesovs dippen:
Start med at opløse sukkeret i vandet. Dette kan gøres ved at tage ¼ af
vandet og varm det op indtil sukkeret er opløst, og derefter køle blandingen
ned med det resterende vand. Derefter tilsættes resten af ingredienserne.
Der kan derefter justeres efter med limesaft eller fiskesovs, hvis sovsen
ikke er helt efter din smag.
klar til servering
Dagens tallerken, Ribbensteg med risnudler, grøntsager, salat og fiskesovs dip
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar