Grønlandske skalrejer er ekstra saftige og søde, og kødet har et behageligt bid.
De har en smuk lyserød farve, og det kolde vand i de arktiske egne gør, at rejerne
vokser meget langsomt, så smagen får lov til at udvikle sig.
køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
300g Rejer, store evt. med skal
4 stk. Kartofler i mellem størrelse
½ bdt. Purløg
½ bdt. Persille, bredbladet
½ bdt. Dild
4 stk. Æggeblommer, evt. past.
1 stk. Citron
2 dl. Neutral olie
salt og peber
Start med at koge kartoflerne og afkøl dem
er rejerne med skal, pilles de og stilles til side
olien blendes med krydderurterne til en grøn olie,
stilles på køl.
Kartoflerne udhules med en lille ske eller et parisiennejern, så der bliver en
fordybning ned i kartoflen. Gem udskrabet fra kartoflerne til senere
Pisk æggeblommerne luftige med salt og saft af en ½ citron
og tilsæt kartoffelresterne og pisk dem helt ud.
Tilsæt herefter den grønne olie lidt efter lidt, til mayonnaisen
har en tyk konsistens, smag til med salt og peber.
Med en udstikker laver du 4 stk. rondeller at 4 skiver rugbrød
Anret:
kom lidt mayonnaise i fordybningen på kartoflerne og hæng rejer på kanten hele
vejen rundt på kartoflen
Sæt en klat mayonnaise på hver rondel af rugbrød og sæt kartoflen med rejer
på den, hold den evt. fast med en tand stikke, pynt med lidt dild
Dagens forret, Rejer i kartofler med krydderurt mayonnaise
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar