I dag stifter vi bekendtskab med Rødtunge som er en fladfisk i familie
med helleflynder. Udbredt i Nordatlanten fra Spanien til det nordlige
Norge. Det er en smagfuld spisefisk med magert kød, men den er væsentlig
dyrere end rødspætten.
En smags-fuld fisk som godt kan tåle noget varme, uden at blive tør.
En dejlig spisefisk
Vi skal til den.
Ingredienser.:(2 pers)
2 stk fileter af rødtunge a’ ca. 200 g
2 tsk citronsaft
2 dl. Yoghurt
2 – 3 stk. cornichoner/agurker
½ bdt. bredbladet persille
½ bdt. Dild
2 spsk. rugmel
20 g smør/olie
1 bdt. Radiser
Frisk kværnet peber
Salt
Tilbehør.
Små nye kogte kartofler som er vendt og varmet i smeltet smør
Start med at dryppe fiskefileterne på begge sider med 1 tsk citronsaft
og lad dem stå tildækket i 10 min.
Hæld yoghurten i en lille skål
Cornichonerne skæres i meget små stykker persillen og dilden hakkes fint
bland det nu sammen i yoghurten
smag til med salt, peber og resten af citronsaften
Dup nu fiskefileterne af med køkkenrulle
Drys dem med salt og peber
Hæld rugmel i en flad tallerken, og vend fileterne heri
Smelt halvdelen af smørret på en pande ved god varme
Steg fiskefileterne ved jævn til stærk varme i 4 – 5 min på hver side
Når fisken vendes tilsættes resten af smørret og steger i 4 – 5 min
Skyld radiserne og skær dem i meget tynde skiver
Anret med lidt yoghurtsauce på hver tallerken og læg fiskefileterne
ved pynt med radise skiverne. Resten af saucen serveres i en sauceskål,
små nye kogte kartofler, som er vendt og varmet i smør serveres til
Tid til servering.
Dagens tallerken, Rødtunge med yoghurtsauce og nye kartofler,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar