I dag stifter vi bekendtskab med Rødtunge som er en fladfisk i familie
med helleflynder. Udbredt i Nordatlanten fra Spanien til det nordlige
Norge. Det er en smagfuld spisefisk med magert kød, men den er væsentlig
dyrere end rødspætten.
En smags-fuld fisk som godt kan tåle noget varme, uden at blive tør.
En dejlig spisefisk
Køkkenet kalder.
Ingredienser.:(2 pers)
400 g rødfiskfilet
2 – 3 spsk. Majsmel
2 stk. rødløg
2 stk. æbler
1tsk. Karry
1tsk. Hvidvinseddike
½ dl. Hvidvin
1½ dl. Æblemost/saft
25 g Abrikoser, tørrede
50 g. rejer
Salt og peber
Olie 1 spsk. Smør
400 g kartofler, små nye
Dild
Start med fisken, fjern urenheder og skyl fisken i koldt vand
Drys fileterne med lidt salt og lad dem salte i ca. 20 min
Skyl saltet af, og skær fileterne ud i portionsstykker
Ud mod halen hvor fisken bliver lidt tynd, skæres et snit næsten igennem
Det yderste stykke bukkes ind under og fisken har næsten samme tykkelse
Varm olien op på en pande
Skrue ned for varmen
Vend fileterne i majsmel, blandet med salt og peber
Steg fiskestykkerne på panden i ca. 5 min
Tag fisken af pande efterhånden som de er færdig stegt.
Dæk med stanniol.
Sæt kartoflerne over at koge, ca. 15 min til de er møre
Æble/rødløgkompot.:
Skær æbler og rødløg i små tern, hver for sig
Svits 2/3 af rødløgne i en gryde tilsat lidt smør
Tilsæt 2/3 af æbleternene, ½ tsk. Karry, hvidvinseddike, 4 spsk. Æblemost
Salt og peber og sauter det hele i ca. 5 min.
Sauce.:
Skær abrikoserne i små tern
Rist ½ tsk. Karry af i en gryde
Tilsæt resten af løgene og æblerne samt abrikoserne og lidt olie
Sauter det i ca. 2 min. Tilsæt hvidvin og lad saucen få et opkog
Tilsæt resten af æblemosten og lad saucen koge ind til det halve
Blend saucen og smag til med salt og peber
Serveres med nye små kogte kartofler og en dusk dild
på toppen sammen med rejer.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Rødtunge filet pandestegt med karryabrikossauce,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar