I Commonwealt-landene er poussin en slagterbetegnelse for en
ung kylling, der er mindre end 28 dage gammel ved slagtning og
vejer normalt 400 – 450 gram, men ikke over 750g
De kaldes undertiden også forårskylling, selvom udtrykket forårskylling
normalt henviser til kyllinger der vejer 750 – 850 gram.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (2 pers.)
2 stk. poussiner
2 spsk. olivenolie
1 dusk persille
10 stk. svesker
Salt og peber
1 bdt. Forårsløg
½ stk. peberfrugt, rød
1 stk. gulerod
100g majs, frost
1 ds. Ananas i tern
Sur-Sød Sauce:
1 dl. Ananas saft fra dåsen
1 dl. Fond fra poussiner
1 tsk. Perfect sød
2 spsk. Ketchup
2 spsk. Chilisauce, sød
2 spsk. Sherry vinagre
2 spsk. Soja
2 spsk. Maizena
¼ stk. Blomkålshoved
¼ stk. Broccolihoved
Start med at gøre poussinerne I stand, skyld dem og fjern evt. fjer
(kylling kan også udskiftes med koteletter eller schnitzler i stimler)
Krydr med salt og peber indvendig fyld persillen i den ene og
svesker i den anden
Brun dem i en varm gryde med olie, hele vejen rundt
Tilsæt vand ¾ op på poussinerne, lad dem nu simre i ca. 45 min.
Skær grøntsagerne, gulerod i skiver, peberfrugt i små tern, forårsløg i små
ringe, blomkål i buketter og broccoli i små buketter.
Sæt en sauterpande over god varme (en gryde kan også bruges)
Tilsæt lidt olivenolie, kom forårsløg, peberfrugt, gulerod, majs og
ananas i tern,
Blomkålsbuketter, og Broccolibuketter på panden, sauter i ca. 4-5 min.
Til grøntsagerne er møre, men stadig har bid.
Bland ananassaft, fond fra poussiner, perfect sød, ketchup, sød chilisauce,
Sherry vinagre, og soja, rør maizena ud i blandingen.
Rør blandingen i panden med grøntsagerne og bring det i kog
Lad saucen koge et par minutter, til den tykner og smag til salt,
peber og perfect sød
Server poussiner i sur-sød sauce med kogte jasmin fuldkornsris.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Poussiner i sur-sød sauce med grøntsager og
jasmin fuldkornsris. Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar