En hurtig og nem svinekødstroganoff opskrift lavet med svinekød i tern og
champignon i skiver. Du kan også lave det med rester af stegt svinekød!
Vi elsker denne cremede svinekød og champignon stroganoff opskrift, et
godt twist fra den sædvanlige oksekødsversion.
Det er super nemt at lave, solid og smagfuld hovedret, der har sine rødder
i Rusland og siden er blevet en populær komfortmad rundt om i verden.
køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
800g Nakkefilét
2 spsk. hvedemel
2 spsk. flydende fedtstof
200g champignon
250g cocktail pølser
2 – 3 stk. gulerod
150g røget bacon, i tern
2 spsk. tomatpuré
½ liter bouillon, gris eller grøntsags
2 dl. Piskefløde, eller madlavningsfløde
2 stk. løg, i halve ringe
1½ spsk. paprika
2 tsk. røget paprika
2 tsk. timian
½ tsk. cayennepeber/eller chiliflager
1 tsk. salt
friskkværnet sort peber
1½ dl. Perleløg, kan undlades
Start med grøntsagerne, snit løg i tern, champignon i skiver her
er æggedeleren perfekt til det
og gulerødder i mundrette stykker eller små tern
Stil til side. Soigner kødet for de største fedt-scener og skær det
i tern ca. 2 – 3 cm.
Steg bacon på en tør varm pande – steg det næsten sprødt, lige
indtil det er gyldent og brunt. Skrab det af panden og læg det til
side, men behold fedtet på panden, steg nu dine champignon i
fedtet. Læg herefter champignon over til bacon-ternene.
mangler der olie på panden, så tilføj en skefuld eller to, ’pudr’ nu
dine kød-tern, kom kødet i en plastpose sammen med mel, peber
cayennepeber, og ryst posen godt, så kødternene pudres hele
vejen rundt, brun nu de melede kødtern på en varm pande i
olie/flydende fedtstof godt på alle sider.
Tag en stor gryde og bring den på middelhøj varme med lidt fedtstof
tilsæt løg, og sauter dem i nogle minutter, tilføj tomatpuré og lad
det svitse med et par minutter.
tilsæt skivede champignon, bacon-tern, kød-tern, og alle resterende
ingredienser på nær perleløg i gryden. Rør det godt sammen, bring
det i kog og skru så ned på lav varme
Lad det simre i ca. 1½ timer – smag til undervejs, om der mangler
krydderi, salt eller lignende. De sidste 20 min. tilføjer du perleløg
Hvis du ønsker saucen tyknet yderligere, så opløs lidt maizena i
mælk og tilføj det til retten de sidste 20 min. tilsæt cocktail pølser
til sidst ca. 5 min før retter er færdig
Retten serveret med kartoffelmos og surt til.
Dagens tallerken, Pork Stroganoff med svinekød, kartoffelmos og surt
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar