Vi er igen landet i det Italienske køkken og finder her porchettaen.
Porchetta er den Italienske form for flæskesteg eller rullesteg som
vi kender herhjemme,
Forskellen er at porchettaen er rullet med forskellige krydderurter
og som giver en helt vidunderlig smag, hvor man selv kan sætte sit
helt eget præg på smagen. Der er to måder at lave porchetta på,
køb den færdig hos slagteren i supermarked eller lav det hele fra
bunden. Det er ret nemt og man får den smag som du har bestemt.
Så vi går til den, køkkenet kalder.
Ingredienser.:( 4 – 5 pers)
1 stk. svineslag med skind, ca. 1,5 kg
1½ spsk. Groft salt
Peber fra kværn
75 g Abrikoser, tørrede
4 fed hvidløg
1 spsk. Rosmarinblade, finthakket
½ dl. Finthakkede friske salvieblade
100 g Gratineringsost
50 g Soltørrede tomater, finthakket
1 stk. Skalotteløg, finthakket
1 tsk. Revet citronskal
Start med svineslaget læg det på et skærebræt med skindet opad
Rids det nu med en skarp kniv ca. 8 – 10 mm brede flæskesværd
Pas på ikke at skære igennem skindet og ned i kødet
Gnid 1 spsk. Salt på skindet, vend slaget om
Drys kødet med ½ spsk. Salt og friskkværnet peber
Fordel de øvrige ingredienser jævnt ud over kødet,
men mest i den ende som rulles inderst.
Rul svineslaget med det ridsede skin yderst, og snør
stegen som en rullepølse
Stil porchettaen på en rist over en bradepande
Steg den midt i ovnen ved 150 gr. I 2½ – 3 timer
Vend jævnligt stegen ca. hver halve time, så den får en
pæn stegeflade hele vejen rundt
Stegen skal haven en kernetemperatur på 65 – 70 gr.
Skru ovnen op til 225 gr. Og steg porchettaen yderlige ca. 15 min
Til sværen er sprød, lad stege trække i ca. 15 – 20 min.
Inden den skæres i skiver og serveres med glaserede kartofler
og grøn salat evt. rødkål.
Glaserede kartofler.:
Ingredienser.:
250 – 300 g Kartofler, små med skræl
1 spsk. Raspolie
3 spsk. Akaciehonning
2 spsk. Dijonsennep
4 stk. Timian, frisk
Kog kartoflerne, til de næsten er møre
Lad dem dryppe godt af
Rist dem på en varm pande i rapsolie og tilsæt honning
Tilsæt sennep og timian plukket i stykker
Lad kartoflerne riste, til de er nærmest glaserede.
Whisky sauce.
Ingredienser.:
100 g smør
70 g tomatpure, koncentreret
2½ dl. Piskefløde
½ tsk. Sukker
Peber
1 tsk. Salt
2 tsk. Rosmarin, tørret
5 spsk. Whisky
Smør og tomatpuré koges sammen
Resten af ingredienser tilsættes efterfølgende
Saucen småkoger i 2 – 3 min
Saucen sigtes og er klar til servering.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Porchetta med glaserede kartofler, whisky sauce
og grøn salat, velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar