• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Påske boller (Choux au craquelin) med hindbærkompot og hindbærskum

28. marts 2020 by John Frøslev Skriv kommentar

Påskeboller er en type bagværk, som man oprindeligt
spiste i dagene op til fasten, der varede 40 dage fra
askeonsdag til påskedag.

Påskeboller findes i mange varianter. Det kan være lukkede
boller med fyld, flækkede boller med fyld, boller med fordybninger
til fyld eller bagt i muffins forme eller som denne, den franske
udgave Choux au craquelin(vandbakkelse).

Køkkenet kalder.

Ingredienser: (6 stk. )
75g vand
30g smør
43g hvedemel
1 tsk. sukker
1 knsp. salt
1 stk. æg
Kiksetop:
43g smør
50g sukker
1 knsp. salt
50g hvedemel
Hindbærkompot:
125g hindbær
40g sukker
1 spsk. vand
1 tsk. citronsaft
Hindbærskum:
1½ dl. fløde
60g hindbær
1 – 1½ spsk. flormelis

start med hindbærkompotten,

Kog hindbær, sukker og vand sammen i en lille gryde 5 – 10 min.

Smag til med citronsaft, hæld kompotten i et rent glas,
og sæt det på køl

Vandbakkelse:
Varm smør og vand op i en gryde til det når kogepunktet

Tilsæt mel, sukker og salt, alt på en gang, rør kraftig i gryden

Til dejen slipper grydens sider
Træk gryden fra varmen og lad den køle af i ca. 8-10 min.

Tilsæt ægget og pisk godt med piskeriset til dejen samler sig igen
Fyld dejen i en sprøjtepose, og sprøjt 6 runde toppe

Med en diameter på 5 cm. på en bageplade med bagepapir

Kiksetop:
Ælt alle ingredienser godt sammen med fingrene
Rul dejen tyndt ud med en kagerulle

Stik 6 stk. små cirkler ud med samme diameter som vandbakkelserne
Placer forsigtigt en dej cirkel oven på de ubagte vandbakkelser

Varm ovnen op til 180gr. og bag vandbakkelserne i 30 – 35 min.
ovnlågen må ikke åbnes under bagningen
Ved endt bagning prøver du om de er gennembagt
Tag en ud af ovnen og til den på bordet, holder den faconen er
den gennembagt. Hvis ikke sæt den tilbage i ovnen og giv den
5 min. mere.

Sluk for ovnen og stil ovndøren halvvejs åben i 15 min.
før du tager alle vandbakkelserne ud til afkøling på en rist.

Hindbærskum:
Pisk fløden cremet, men ikke til skum

Mos hindbærrene til puré
vend hindbærpuré og flormelis i fløden

Pisk den nu til lyserødt skum
Skær toppen af de afkølede vandbakkelser

Læg 1 tsk. hindbærkompot i bunden af vandbakkelserne

Fordel hindbærskummet oven på kompotten i et højt lag
brug en sprøjtepose med en stor stjernetylle

Læg toppen på igen og pynt evt. med guldstøv eller hindbærpulver
klar til servering

Dagens kage, Påske boller med hindbærskum og kompot, Velbekomme
mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk

Previous Post: « Mexicanske madpandekager med oksekød og cremefraiche
Next Post: Chokoladetærte med Kaffe-creme-chokolade og flødeskum »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme