Broccolien har indtaget Danmark med stor popularitet i de seneste år,
bland andet for det store vitaminindhold.
Broccoli er tidligere kendt som aspargeskål.
Her i landet blev den først tilgængeligt for køb i 1957 og indtil 1980erne
kun som frossen grønsag.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (2 pers.)
2 stk. kyllingelår ca. 350g
2 skiver bacon
Broccolisalat:
1 stk. broccoli ca. 200g
1 stk. rødløg, lille
3 spsk. Rosiner
2 spsk. Solsikkekerner
2 skiver bacon
Dressing:
2 dl. Youghurt, naturel højst 1,5% fedt
1½ tsk. perfect sød svarende til 60g sukker
1 spsk. Rød balsamico
Lidt salt
Start med at fjerne skinnet fra kyllingelårene
Udben låret, læg et snit igennem ned til lårbenet på langs
Vip kødet til siden og frigør lårbensknoglen, uden kødet skilles ad
Svøb dem i bacon, hvor evnt. fedtet er skåret fra
Brun lårene på en varm pande, og læg dem i et ildfast fad
Sæt dem i en forvarmet oven, 200 gr. alm. Ovn,
Steg dem nu i ca. 35 – 45 min.
Del broccolien i små buketter, skær stokken i skiver
Damp broccolien i ca. 5 min. til den er mør, afkøl den
Skær rødløg i tynde skiver, eller hak det fint
Drys rødløg, rosiner og solsikkekerner over broccolien
Rør ingredienserne til dressingen sammen
Smag til med salt, og hæld den over broccolien
Stil salaten i køleskab og lad den trække mindst en time
Skær baconen i tynde strimler og steg det på en tør pande
Afkøl baconen på et stykke fedtsugende papir
Bræk det i små stykker når det er koldt og drys det over salaten,
Lige inde serveringen.
Det er tid til servering
Dagens tallerken, Ovnstegt kyllingelår med Broccolisalat
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar